Sport Hajduk

Prva 'žrtva'

Ne želi komentirati promjene na Poljudu: dr. Čukelj nije želio podnijeti da mu je nadređeni - kineziolog

Prva 'žrtva'

Prva "žrtva" da tako kažemo dr. Marija Tomljanovića, kineziologa, još prije godinu dana bio je – dr Fabijan Čukelj, davnašnji liječnik u Hajduku koji je nakon 30 godina rada kod "bijelih" dao ostavku na mjesto i ulogu u Zdravstvenoj komisiji Hajduka i preselio na novi posao.

Ostavku je dao predsjedniku Ivanu Kosu i obrazložio da se ne slaže da mu nadređen bude - kineziolog, u konkretnom slučaju Tomljanović.

Dr Fabijan Čukelj danas je zaposlen u Zagrebu, zamjenik je ravnatelja Traumatološke klinike u Draškovićevoj ulici naše metropole, najveće takve klinike u Hrvata i ujedno referentnog centra za – između ostalog – sportsku traumatologiju, kirurgiju šake i stopala, te opekotina.

Informacija o smjeni, razlazu s Tomljanovićem zatekla ga je u Dublinu, iznenadio se, pa premda je na neki način došao na svoje, nije htio pobliže komentirati:

- Ne želim davati izjave jer sam sada samo navijač Hajduka. Poznati su razlozi moje ostavke, možda smo se međusobno zasitili jedni drugih, ja sam okrenuo stranicu u svome životu, ali mogu uvijek odavde, iz Traume u Zagrebu pomoći Hajduku, zdravstvenoj komisiji bilo savjetom ili čak intervencijom... - poručio je.

Lani u ostavci, zapisao je tog kolovoza 2016. godine:

- Poštovani članovi NO i poštovani predsjedniče (Ivan Kos, op. a.), s obzirom na novonastalu situaciju u našem klubu koja je nastala formiranjem Službe za sportsku pripremu, a za voditelja te službe je imenovan doc. dr. sc. Mario Tomljanović, kineziolog, dajem neopozivu ostavku na mjesto voditelja i članstva u Zdravstvenoj službi HNK Hajduk Split. Zdravstvena služba Hajduka bi po tom novom ustrojstvu trebala odgovarati voditelju koji nije i nema školu ili fakultet iz područja biomedicine i zdravstva. Ovo je jedinstvena situacija, mislim i u svijetu, da osoba koja nema završenu medicinsku školu nadgleda i traži dijagnoze i terapije od stručnjaka koje obvezuje Hipokratova zakletva, Zakon o zdravstvu, kao i Zakon o zaštiti prava pacijenata...

Bez obzira što danas dr Čukelj ne širi tu priču, sigurno se i s te osnove u minulih godinu dana generiralo nezadovoljstvo, te razlaz u Poljudu s Tomljanovićem.   

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk