Sport Hajduk

BUDUĆA ELITA

Veliko priznanje poljudskoj školi: mladi napadač juniorske momčadi Hajduka izabran među 60 najvećih svjetskih talenata

BUDUĆA ELITA

Engleski The Guardian redovno svake godine temeljem praćenja mladih generacija kroz juniorske reprezentacije, ali i klupske nastupe, sastavlja listu 60 najdarovitiji igrača na svijetu. Ove godine u generaciji 2017. među mladićima rođenima 2000. godine su i dva Hrvatska: Hajdukov napadač Michele Šego i Dinamov lijevi branič David Čolina.

Inače već veliki broj ovih mladih igrača je potpisao ugovore za europske gigante i nalaze se na posudbama kako bi se ubrzao njihov razvoj i kako bi što rije zaigrali u prvim momčadima.

Za Michelea Šegu tako kažu da je nizak, ali brz i prilično agresivno krilo, s velikim radijusom kretanja. Vrhunski je proizvod Hajdukove akademije. Lagan i probojan lako dolazi u priliku prodorima s boka, a osim smisla za realizaciju dobar je i kao asistent. ovu sezonu igra za drugog momčad Hajduka u Drugoj HNL i tu je prilika da se još više razviju njegove mogućnosti. Ako nastavi s razvojem vrlo brzo bi mogli dobiti rasno krilo, svestranog napadača koji je upravo ono što danas traži moderan nogomet.

David Čolina je dinamičan i taktički odlično potkovan defenzivac koji ima dobar osjećaj za prostor, zna se lako ubacivati prema naprijed i stvarati višak. Za njega tvrde da od Roberta Jarnija Hrvatska nije imala tako dobro rješenje na lijevoj strani i da je to budućnost HR-nogometa. Produkt je Dinamove škole, već se iskazao u nastupima za U-17 reprezentaciju i na meti je engleskih klubova Arsenala i Manchester Cityja čiji su ga skauti već podcrtali u svojim bilješkama kao igrača koje se mora dovesti. To se poklapa i sa snovima zagrebačkog mladića koji bi volio zaigrati u Premiershipu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk