Sport Hajduk

Tomljanović aut

Promjene na Poljudu: Hajduk traži novog 'šefa zdravlja'

Tomljanović aut

Mario Tomljanović je smijenjen, Hajduk se rastao sa svojim šefom Sektora zdravstva i sportske pripreme. Docent doktor znanosti kineziologije Mario Tomljanović bio je na čelu stožera od 33 osoba, trajalo je to nešto više od godinu dana.

Ranije je bio samo kondicijski trener, doveo ga je Goran Vučević, kad je ujedno potpisao i ugovor o suradnji s Kineziološkim fakultetom i ta suradnja, koliko znamo, nastavlja se. Po dolasku Ivana Kosa postavljen je Tomljanović za voditelja cjelokupnog sektora, objedinio je vođenje 33 ljudi; liječnici su njemu bili podređeni, a on njima nadređen još od ljeta 2016. godine.

Ćakule da se generira određeno nezadovoljstvo probijale su se iz Poljuda zadnjih tjedana. Sad će se Sektor, što je i prirodno, "umrviti" na tri sekcije, liječnici, kondicijski treneri, fizioterapeuti. Odluku 'o sporazumnom raskidu' proveo je, dakako, predsjednik uprave Ivan Kos. U Hajduku će objaviti da se sporazumno rastaju sa svojim šefom Sektora zdravstva i sportske i priča je tu gotova.

Što je to što je generiralo nezadovoljstvo spram Tomljanovića? Činjenica da je bio na vrhu piramide iznad liječnika nagnala je još lani dr Fabijana Čukelja da ode, a ostatak liječnika u zdravstvenoj službi je tiho negodovao, nisu to baš prihvatili, premda je suradnja potrajala...

Je li Tomljanoviću u zadnje vrijeme presudila činjenica da bi Hajduk mogao bolje trčati, a da bi ozlijeđenih moglo biti manje? I da proces rehabilitacije pojedinih igrača bude brži?

Uglavnom, smatra se da je Tomljanović bio na vrhu sektora koji je bio glomazan, prevelik, a služba nije bila efikasna. K tome, nije ni zaposlenik kluba, a pod sobom je držao tri sektora, gotovo polovicu kluba.

Bilo je i primjedbi da oporavak pojedinih igrača može i treba biti brži.

Već neko vrijeme traga se za rješenjima po sektorima, sad će liječnike voditi dr Ante Bandalović koji je i dosad voditelj, ali bez tutora, možda tu u projekciji uskoči i dr Boris Bećir koji se vraća sa specijalizacije.

U timu kondicijskih trenera tu je zaposlenik kluba Jakov Previšić, za prvu momčad, možda bude i novih ideja. Fizioterapeute vodi Bogdan Končar, ali i tu ima ideja oko osvježenja kadra.

Hajduk i Mario Tomljanović sporazumno su se razišli. Nastavio je niz odlazaka nakon Milana Prgometa, Aljoše Bašića... 

Sektor zdravstva i sportske pripreme

Koordinator Sektora, kondicijski trener – doc. dr. Mario Tomljanović

Zdravstvena služba – dr. Ante Bandalović (voditelj), dr. Tomislav Barić, dr. Vladimir Ivančev, dr Ivan Ljudevit Caktaš, dr Boris Bećir, dr. dent. Med Marin Popović (stomatolog);

Fizioterapijska služba – Bogdan Končar (voditelj), Domeniko Sisgoreo, Ivo Babić, Darijo Juričević, Josip Gruica, Marin Ivanac, Tomislav Džeko, Filip Brnas, Nikola Šarić, Matko Jurić, Ivan Gršković, Ivor Čubretović (fizioterapeuti), te Jurica Jakoliš (maser);

Kineziološka služba – Jakov Previšić (voditelj), Tea Bešlija, Ante Jurić, Marko Lozančić, Ivan Ćuković, Duje Radman, Darijo Anić – Kremić, Hrvoje Bradašić, Hrvoje Plazibat, Veseljko Pivac, Antonijo Plenča (kondicijski treneri);

Nutricionistička služba – Olivera Stričević;

Sportski psiholog – Boris Balent

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk