Sport Hajduk

riječ trenera

Carrillo: Nije bilo jednostavno, utakmicu smo trebali riješiti već u prvom poluvremenu

riječ trenera

Joan Carrillo, trener Hajduka nakon pobjede protiv Intera:

- Baš kompletna utakmica, kreirali smo šanse i zabili golove. Imali smo posjed lopte... Falilo jest preciznosti, ali svakako trebam čestitati igračima na utakmici koju smo pružili. Nije bilo jednostavno, trebali smo je riješiti već u prvom poluvremenu, jer su nam mogli dati gol, pa bi bilo komplicirano. Po statistici, Interu je bilo teško prijeći centar. Moj dojam su dobre šanse, ali je falilo preciznosti. Napravili smo korak naprijed i sad je pauza. Sad je momenat da se dobro pripremimo i uigramo za nastavak prvenstva.

Može li se reći da vam je pao kamen sa srca?

- Tri boda su jako važna da budemo u borbi. Imam pouzdanja u moje momke i nije važno kako se ja sad osjećam. Sad je za momke važno da se osjete kao da im je pao kamen sa srca. Mislim da su s ovom pobjedom nadišli nedaće zadnjih kola i da su sad opušteni. Nismo napravili ništa posebno, ali slijedit moramo ovaj put.

Hamza Barry je igrao drugačiju ulogu, centralno?

- Da, igrali smo i s dva bočna igrača, na krilima. Bilo je delikatno jer se Inter došao braniti. Na njihovih pet u obrani i dva pivota ispred, mi smo odgovorili ovim našim sistemom. Erceg i Pešić su imali poseban zadatak na bokovima. Dobru partiju je odradio i Tudor, gurao prema naprijed. Komplicirana utakmica taktički i nemam ništa prigovoriti svojim igračima.

Može li se Hamza pretvoriti u vođu momčadi koji će kreirati sve napade?

- Ono što ga čini jako dobrim jest što može igrati na više pozicija. Kao unutarnji vezni, kao pivot dao je dobre rezultate... A može i kao playmaker. I na Kožulja bih obratio pažnju, razumio je što tražim od njega i Kožulj je igrač koji može igrati na više pozicija.

Nije li sad bila prilika da uđe Teklić, na 2:0, umjesto što je ušao Šehić?

- Možda imate pravo, ali ja sam to vidio ovako. Dakle, Pešića nije bilo četiri sedmice. Zbog ritma smo znali da neće Ivo moći cijelu utakmicu igrati. A Šehić je uigran na tom boku. Teklić mi se, naravno, sviđa, zato i jest bio na klupi među kandidatima. Ali ući će u igru tek kad mislim da nam može pomoći. Na svojoj poziciji. Imat će minutažu s drugom momčadi (u nedjelju, tj. danas protiv Gorice, op. a.). Inače, kad prenaglimo u odlukama o mladim igračima, to može biti loše.

Kako ste vidjeli isključenje Nižića?

- Jako sam udaljen da bih vidio, sudac je zacijelo vidio bolje, ali pogledat ću to na televiziji da vidim što se zapravo dogodilo.

Kako tumačite crnu rupu početkom drugog dijela, odjednom otvorene bokove i šanse Intera u 50. i 52. minuti? Greška Tudora je bila velika...

- Tehnički smo bili neprecizni i tako je Inter došao u prilike. Odjednom niz grešaka i trebalo se trgnuti. Tudor je bio svjestan greške, ispričao se gestikulacijom, to mi je bitno da je odgovoran i svjestan. Kad je na semaforu samo 1:0, moraš biti inteligentan, oprezan, moraš veslati i ići dalje kao što kažu moji u Španjolskoj.

Referendum je u Kataloniji, za neovisnost, hoćete glasovati?

- Ne mogu glasovati, a da budem iskren kao uvijek, ja sam i Katalonac i Španjolac.

Mislim da smo vas razumjeli.

- I da zatvorimo tu temu, ja sam hajdukovac!

Sad je pauza, a brzo će Dinamo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk