Sport Hajduk

pobjeda olakšanja

Oduzimao je lopte, prodirao, dodavao; Hamza: Moram biti još izravniji i stvarati šanse

pobjeda olakšanja

Uz strijelce Radoševića i Ercega, utakmicu je obilježio i Hamza Barry. Gambijac je zaigrao na poziciji polušpica u formaciji 4-2-3-1. U prvom dijelu nije bio tako zapažen, no zato u drugom jest.

Namjestio je gol Ercegu i onda još nekoliko čistih šansi suigračima. Oduzimao je lopte, prodirao, dodavao. Odlično se snašao u ulozi razigravača, ovaj put bliže suparničkom golu nego inače.

- Sistem je više-manje isti, samo sam igrao malo ofenzivnije. Svi smo bili dobri, a zadovoljan sam i svojom izvedbom iako uvijek ima prostora za napredak. Moram biti još izravniji i stvarati šanse. Tako ću najbolje pomoći momčadi – kaže Barry koji se također osvrnuo na protekli period bez ligaškog trijumfa.

- Naravno da je postojao pritisak, ali u Hajduku je svaka utakmica važna. S te je strane zahtjevno, no sad smo prošli težak period. Ova pobjeda znači olakšanje. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti. Fokus je sada samo na Cibaliji, a o Dinamu još ne razmišljamo.

Barry je pohvalio i suigrača Huga Almeidu, jednog od onih koji su sinoć osjetili kako je to kad ti Hamza uputi pravu asistenciju.

- Svi znamo da je on top igrač. Pomaže nam svojim iskustvom i svi se u svlačionici ugledamo na njega.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk