Sport Hajduk

Novi biser bijelih

Mijač o novoj nadi Hajduka: U njemu vidim Računicu

Novi biser bijelih

Vatreno krštenje doživio je protiv Lokomotive, a ovo bi mogla biti njegova jesen. Što o novoj mladoj nadi Hajduka misli Željko Mijač:

- Gledam baš sve utakmice i prve i druge momčadi i često juniore, pa i onda kad je Teklić igrao u juniorima sam gledao, redovit sam na tribinama i dosta ga dobro poznam. Mene podsjeća na Računicu, takav je lepršavi play-maker, lijeva noga i mislim da je veliki talent iz te generacije juniora. Najranije je zaslužio da dobiti priliku, a po meni je vrlo interesantan i centarfor Delić koji djeluje seniorski i fizički je sazrio i može konkurirati u napadačkom segmentu makar Hajduk ima dovoljno sada špic-igrača - kaže Mijač.

- Što se tiče uvođenje Teklića možda nije bio pravi momenat da mu se da ulazak kod stanja 0:0 protiv Lokomotive, nezgodan trenutak jer se Hajduk mučio. Za njega je bilo pametnije da uđe kad Hajduk vodi s dva ili tri razlike i da uđe bez opterećenja pa da pokaže svoj talent.
Sticajem okolnosti dogodilo mu se da izgubi loptu i dogodio se onda i niz lančanih grešaka za konačnih 2:2, pa ispada da mu debi u ligi i nije prošao najbolje.Zato treba biti oprezan pri uvođenju tako mladih igrača, pa neka su talenti; treba odvagnuti je li bolje da uđu na gotovo ili im ipak dati šansu od prve minute,pa neka se čeliče.

Ali, u svakom slučaju veseli me vidjeti na sceni novog mladića iz Hajdukova podmlatka, posebno u situaciju kad je puno igrača sa strane - zaključio je Željko Mijač.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk