Sport Hajduk

TAKTIKA PRAKTIKA

Držite i čuvajte balun, ali i zabijte koji gol: kombinacija u napadu ne manjka

TAKTIKA PRAKTIKA

Promjene su u hodu, uči se nova, drugačija igra, pa se Hajduk malo pomalo preobražava u sustav 4 – 3 – 1 – 2 ili je to 4 – 4 – 2 u rombu, nešto što je u Oriovcu u kupu prvi put okušano. Probalo se i 3 – 3 – 4 (ili 3 – 5 - 2), ali to je samo za "emergency" situacije.

Neće o tome Joan Carrillo javno u detalje, ali se traži novi put nakon odlaska Nikole Vlašića. Eto, opet smo spomenuli da nema Vlašića, a rekli smo da nećemo više.

Treba ići dalje. Bez njega. Ali nema ni Futacsa, Carbonierija, Juranovića i Gentsogloua, a do početka utakmice pod upitnikom su i Almeida i Ohandza. Potonji je tek počeo prije dva tjedna zajedno vježbati s ostalima.

Almeida? "Hugo će igrat, ali ne znam kad i koliko", otkrio je Carrillo.

Teklić? "Treba mu mir i strpljenje, u procesu je stvaranja".

Tu su dakle gabariti Hajdukove današnje taktike, Almeida i Teklić zacijelo bi u nastavku trebali ući i prevagnuti, ako se dotad Hajduk bude baš puno mučio s Toplakovom "ježevom kućicom". Toplak obećava napad, ali se priprema zaigrati s petoricom otraga, pa s dva zadnja vezna, na krilima Rak i Bencun i u napadu taj opasni Novopazarčanin iz Belenensesa Andrić što je ponikao kroz Radnički Kragujevac i OFK Beograd.

Hajduk traži prodor kroz tandem Said – Erceg, činjenica da su se ozlijedili Juranović i Gentsoglou lišava Carrilla osnovnih dilema. Tudor će na desnog beka, a u veznom redu se otvara pozicija za Kožulja (ili Teklića), te Tomu Bašića, povratnika koji je također na lansiranoj rampi "pravljenja cijene", da tako kažemo.

Hajduk mora težiti okomitim dodavanjima rastvaranja protiv zaprešićke obrane.

Carrillo se raspričao na pressici, 45 plus jedna minuta, cijelo poluvrijeme s nadoknadom, pa se komentiralo: "Ima dug i dobar posjed rečenice, ali što nam je to trener rekao konkretno?!".

Tako bi se i na momčad moglo preslikati: "Držite i čuvajte balun, ali i zabijte koji gol!"

Uglavnom, evo kako bi Hajduk trebao izgledati:

OBRANA: standardna, važno je da Nižić i Lopez funkcioniraju bolje nego protiv Lokomotive, kad ih je lopta iskosa Karačića, za asist Krstanoviću, iznenadila. Sad bi tog Komnena Andrića trebali ukrotiti, a da ni Rak, ni Bencun s boka ne prave probleme. Ni hitrom Tudoru, ni reprezentativcu "crnih orlova" Memolli.

VEZNI: Kožulj i T. Bašić kao osvježenje uz Radoševića. Grk Savvas je na tribinama, Gambijac Hamza gurnut prema naprijed. Teklić u čekaonici.

NAPAD: Said i Erceg da razgrnu. Pa da naknadno uđe Almeida, koji nije na sto posto. Hugo će igrat... Koliko?! Hm. Ohandza u pripremi, prizdravio. Kombinacija u napadu ne manjka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk