Sport Hajduk

Friško punoljetan

Njegovo vrijeme u Hajduku dolazi: Tonio Teklić na lansirnoj rampi

Friško punoljetan

Ako je hajdučka jesen era Almeide, kako smo pomalo pretenciozno najavili start visokog Portugalca još prije jadranskog derbija i utakmice protiv Rijeke, onda se od sutra može najaviti - projekt Teklić”!

Tonio Teklić, o njemu je riječ, mladić je rođen 9. 9. 1999., što znači da je friško punoljetan, a već je debitirao za Hajduk prije desetak dana. “Bijeli” su ga prošlog tjedna poveli u Oriovac i dali mu prve minute u kupu protiv Oriolika, a onda ga je trener Joan Carrillo bacio u vatru i protiv Lokomotive na sceni HNL-a, na vatreno krštenje što se kaže, u trenutku kad se ozlijedio Savvas Gentsoglou...

Ne znajući da se Grk zapravo ozlijedio, jer nije se vidjelo da se uhvatio za mišić, pomislili smo da je plan već zaživio. Otkako su “bijeli” ostali bez Nikole Vlašića, te ubrzo zaostali devet bodova iz Dinama, Tonio Teklić je sjeo u čekaonici.

Svejedno, Grk ozlijeđen ili zamijenjen, tek ozljeda Savvasa samo je ubrzala izvedbu plana i (blagog) zaokreta da se mladima šire otvore vrata i da Hajdukova momčad pokaže i perspektivu u smislu lansiranja mlađih igrača.

Sportski direktor Mario Branco najavio je potom i službeno kako će se otvoriti vrata i mlađima. Teklić je prvi na redu.

Budući da je Gentsoglou ozlijeđen, a i Juranović (pa će Tudor opet na beka, te oslobađa i on svoje mjesto prema naprijed), očit je trenutak da čvršće i brže zaživi rečeni projekt.

Teklić, dakle, od prve minute ili u nastavku? U svakom slučaju Tonio Teklić je na lansirnoj rampi.

Ako nije realno pričati o tituli prvaka, onda je na sceni jesenski trolist Hajdukova imperativa: prodor u kupu, mladi na čelu s Teklićem i - Almeida.

Ima Hajduk igrača na posudbama, napadač Deni Jurić je u Solinu, vezni igrači Frane Vojković u Cibaliji i Anthony Kalik u Sydneyju, stoper Bruno Budalić u Splita i o njima se također vodi računa, a vidjet ćemo ove jeseni koga će još uz Teklića kao predvodnika Carrillo “uvesti” u prvu momčad... 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk