Sport Hajduk

Ima vrhunsku loptu i vic u igri

Bogdan o novoj nadi bijelih: 'Tekla' mi je baš profil igrača koji fali Hajduku, playmaker, iza dva špica

Ima vrhunsku loptu i vic u igri

Ako je hajdučka jesen era Almeide, kako smo pomalo pretenciozno najavili start visokog Portugalca još prije jadranskog derbija i utakmice protiv Rijeke, onda se od sutra može najaviti - projekt Teklić"!

A što o mladoj nadi Hajduka misli Franko Bogdan koji je s njim od početka:

- Od prvog dana je Teklić sa mnom, u Omladincu iz Vranjica sa sedam godina i već je tada bio top-talent i ekstra dijete. Vidiš odmah darovitost i lijevu nogu koja je perfektno mekana s loptom. Ja sam kasnije otišao iz Vranjica i osnovao Adriatic i bio je sa mnom u Adriaticu četiri godine i onda je grupa darovitih prešla u Hajduk kad smo potpisali ugovor o suradnji s Hajdukom. Bilo je to nakon što je Adriatic osvojio amatersko prvenstvo Hrvatske i ušli smo tada u Prvu HNL kadeta i pionira. Potpisali smo ugovor s Hajdukom o suradnji na način da je grupa igrača prešla u Poljud, Teklić, Šego, Nejašmić, Batarelo, Kovačević koji je u međuvremenu otišao u Njemačku i nije to ovaj Kovačević iz Rijeke, da vas to ne zbuni i još Krajina koji sad igra za juniore ili B momčad - priča nam Bogdan.

- Ja Teklića vidim kao play-makera koji ima vrhunsku loptu i vic u igri, te odličan šut lijevom nogom.
Sigurno ga je trema pojela protiv Lokomotive, ali on ima perspektivu i vrijedi ga izgurati. On se ne boji i vidjet ćete da ima osobnost. 'Tekla' mi je baš profil igrača koji fali Hajduku, playmaker, iza dva špica, to mu je pravo mjesto,

- Ima 18 godina i na Hajduku je da ga dozira, ja neću u to ulaziti, ali smatram da ima potencijal za velike stvari. Ne bih ga uspoređivao ni sa kime, recimo Nikola Vlašić, koji je isto počeo sa mnom u Vranjicu, on je jedan jedini na svoj način; posebna jedinka koji je imao i stručnog oca koji je uz njega bio i bdio 24 sata i kao trener, a ne samo otac. Po meni je realno da Hajduk crpi igrače iz omladinskog pogona, jer najbolja je zarada na vlastitoj djeci, nikad se ni na jednom strancu nije zaradilo kao na vlastitom produktu, čast iznimkama kao što su bili Kranjčar ili Ibričić. Ili još Kouassi.
Više prostora mladima Hajduku ne može škodit. - zaključio je Bogdan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk