Sport Hajduk

sito i rešeto sportskog direktora

Analiziramo: od svih Brancovih prinova samo su se nekolicina pokazali pojačanjima!

sito i rešeto sportskog direktora

U mandatu Marija Branca u redove Hajduka stiglo je 19 igrača. Analiziramo tko je zaslužio prolaznu ocjenu, tko je između i tko je pao.

Palac gore:

Marko Futacs – svakako prvo ime Brancove ere, lani prvi strijelac lige, sad ga čekamo do veljače da se oporavi i bude onaj stari, kako je Pušnik govorio Mađar je "klasa A". Veliki je hendikep što se ozlijedio i šest mjeseci pauzira.
Hugo Almeida – veličina, prošao je u sedam dana put od upitnika do - dva uskličnika. Trebao bi nositi Hajduk ove sezone, takvog stranca HNL ne pamti, težak preko 10 golova, dva je već zabio. Sa svoje 33 godine na leđima tvrdi da je u dobroj kondiciji.

Ante Erceg – nedvojbeni dobitak, već se više puta iskazao i zapravo njegova lakša ozljeda koja ga koči u zadnje vrijeme, veliki je problem "bijelih" u zadnje vrijeme. Kad je on svjež onda je njegov polet adut cijele momčadi.

Josip Radošević – je li ocjenjujemo njegov dolazak kao veliku stvar ili dosadašnji učinak? Učinak je manji od očekivanog, ali on je istinska vrijednost, a pogodak Evertonu potvrda imamo što čekati. Njega dovesti iz Salzburga bio je vrhunski potez.

Zvonimir Kožulj – ne može ni on falit, BiH reprezentativac, jedan od rijetkih u koje se uložilo odštetom, a uloženo će vratiti prije ili kasnije. Premalo igra... A i ozljeda ga je usporila. Nije polušpic, nego pravi vezist.

Borja Lopez – kapitalni stoper koji jest malo zaronio u krizu, to je točno, pa i zbog toga Carrillo pati. Međutim, najavio je otprije da je prava akvizicija i ne dovodimo ga u pitanje. Ne bi smio griješiti kao protiv Rijeke, vjerojatno je to iznimka. 

Ni da, ni ne:

Hysen Memolla – on je na granici, lani bismo dali palac dolje, međutim ove godine se digao toliko da više nije problematičan u sastavu, a protiv Brondbyja je u Danskoj čak odigrao partiju karijere. Sad smo se navikli na njega.

Ahmed Said – zapravo nije loš, ali je često prenervozan, ima nekoliko gafova... Kad je doveden iz Portugala znalo se da neće biti naj-strijelac, ali će pomagati golgeterima da se iskažu. Više dobar nego loš, nije promašaj, ali ni prvi izbor.

Savvas Gentsoglou – sad je u krizi, nanizao je nekoliko grešaka, nepokrivanja protivničkih strijelaca, pa je i žalac kritike usmjeren prema njemu, međutim imao je i dobrih trenutaka, ne može se negirati. Treneri ga vole, mudar čovjek u svlačionici.

Hamza Barry – toplo-hladno, često se kaže "barem je on nešto odigrao", ali nije to često. Umije s loptom, dobar tehničar, pa ipak ne donosi veliku razliku na terenu. Protiv Evertona u Liverpoolu vrlo dobar, a u nekim prigodama lako bi se ugasio.

Georgi Terziev – doveden da bude stoper za Europsku ligu, nije bio toliko dobar da bi se za njega platilo odštetu 500.000 eura i otkupilo ga od Ludogoreca. Pri kraju proljeća Hajduk nije na njemu inzistirao, našli su Lopeza. On je u Ludogorecu.

Gustavo Carbonieri – doveden da popuni prazninu ako se netko od stopera ozlijedi, na kraju je igrao češće nego smo očekivali. Kad bi ušao u sastav, ne bismo osjetili razliku da je on tek puka popuna kadra. OK za pričuvu, pa se i on ozlijedio, operirao tetivu u stopalu.

Franko Kovačević – mladi napadač doveden je s pompom iz redova Rijeke s aureolom da je bio na probi i listi želja jednog Bayerna! Zaigrao čak protiv Evertona, rekli bismo prerano. On je još mlad kadar i nepoznanica, pa ga u tom smislu i tretiramo.

Podbacili:

Marko Ćosić – doveden lani iz Zaprešića, imao je sve u svojim nogama da se učvrsti u Hajduku, dosta je i igrao i golove Maccabiju zabio, bolji u ofenzivi nego u obrani. Međutim, svakim nastupom postajalo je jasnije da ne vrijedi za 250.000 eura otkupiti mu ugovor. Iz Zaprešića je otišao u Haugesund, u Norvešku.

Ignacio Maganto – on je trebao biti rješenje "desetke", Španjolac i mađioničar iz LA Galaxyja pokazao se fizički nejak. E, da je on bio pogodak, bilo bi svima lakše. Sad je u trećoj ligi blizu Madrida (UD Sanse de los Reyes).

Josip Kvesić – na lijevom beku brzo je potonuo, premda su mu vrata širom bila otvorena i trebao je nadjačati Memollu na toj poziciji, imao je i šanse. No, kako se nije nametao i Memolla od njega bivao bolji, logično je da ga nisu zaustavili. Iz Hajduka krenuo put Cipra... 

Edin Šehić – imao je već dosta prilika, došao iz Zagreba s papirima i slobodom od Medića, već je prigodu trebao zgrabiti na tragu onoga što pamtimo da je znao odigrati za Zagreb. Po desnoj strani, vezni ili bočni zapravo je dosad razočarao.

Ivan Pešić – njega je ozljeda zaustavila, da je dao gol u Zaprešiću druga bi se priča pričala. Doduše, za njega još nije sve izgubljeno, ali kad je dolazio iz Splita kao najmoćniji igrač "crvenih" u njemu smo vidjeli pojačanje. Nije još gotovo... 

Andre Fomitschow – ni on nije istisnuo Memollu, dapače konkurenciju protiv njega Albanac je glatko dobio! Uporni profesionalac njemačkog štiha dobar je za trening, ali kad ga Carrillo ne skine ni među 18 jasno je da je na margini bitke za lijevog beka. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk