Sport Hajduk

Uvijek neka intriga

Sportski direktor Hajduka o 'incidentu' u svlačionici: Ja bih to gledao s pozitivne strane, ako su ljuti i nervozni, znači da im je stalo

Uvijek neka intriga

Voljeli bi u Hajduku da je Said veći šerif na terenu, u pozitivnom smislu, nego što mu pukne katkad film u svlačionici kad viče, kao što je sad (navodno) verbalno napao vratara Dantea Stipicu i prigovarao mu, a Stipica kaže da nije bilo ništa posebno i da je iznenađen napisima da ga je Said napao...

Svađa, odnosno Saidovo negodovanje (jer za svađu trebaju dvojica) prelila se izvan svlačionice, a nije prvi put da se unutar četiri zida (svake) momčadi događaju i prepirke. Uostalom, tko pozna sport, zna da to nije nešto neobično.

Mario Branco, sportski direktor Hajduka, reći će za Saida i događaj u svlačionici:

– Igrači su vrući, trpe psihološki pritisak, frustracije. Primili smo opet gol u zadnjim trenucima. Kad su ljuti, onda diskutiraju, a ja bih to gledao s pozitivne strane, ako su ljuti i nervozni, znači da im je stalo. Ima tu i pozitivna crta. Znate, stvari u svlačionici trebaju ostati unutar četiri zida...

Neće u Hajduku kazati hoće li Said možda biti interno kažnjen, dapače Stipica potvrđuje kako ga Said nije napao. Ne pravi se drama, ni velika stvar.

Međutim, nije prvi put Saidu da iskače iz kolosijeka, on zna biti generator nervoze, slabo se kontrolira, pa se ispričava. Na vijest je li se nešto dogodilo i da je vikao po svlačionici, odgovor je “ne znam baš, ali ne bi me ni čudilo”. Pa sad ne treba od muhe praviti slona, međutim Said se naguravao s igračem Lokomotive Radonjićem, događao se pravi rašomon u kojem svatko ima svoju priču.

Saidovi gafovi

Uglavnom, pamtimo Saidu:

1. Jednom zamijenjen, u travnju, napucao je bocu vode prema klupi, pripisalo se njegovoj poslovičnoj nervozi.

2. Sad protiv Evertona došao je u žarište polemike jer je prisvojio loptu da puca penal, nije je dao Ercegu ni Vlašiću, Pickford mu je šut obranio, a on se za postupak ispričao i suigračima i Carrillu i navijačima.

3. Sad ga je Radonjić iznervirao, požurivao ga je da se izvede početni udarac nakon primljenog gola, a onda je navodno vikao u svlačionici prema Stipici.

4. Said je emotivan i eksplozivan, to se zna, ali ima i simpatičnih eskapada, s emocijama prilazi nogometu i svome poslu, na primjer prije utakmica protiv Evertona postavio je na Instagram sliku Memolle kako je u džep stavio Rooneyja, što je onda izazvalo loše reakcije navijača Evertona.

Uvijek neka intriga. U Poljudu pak kažu da od Saida očekuju još bolji učinak na terenu, da tamo usmjeri želju, da bude dobra šponda Almeidi, kao što je bio lani Futacsu, kad se visoki Mađar probijao na scenu golovima, Said mu je – smatra se - svojim trudom “otvarao prostor”...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk