Sport Hajduk

potvrdio je klasu

Almeida: Radije bih da nisam postigao golove, a da smo pobijedili

potvrdio je klasu

Hugu Almeidi nije bilo suđeno. Trebao je biti junak utakmice, čovjek koji je ušao s klupe i onda dvama golovima donio preokret Hajduku protiv njima omražene Lokomotive.

Za prvi, izjednačujući gol, bilo mu je potrebno samo 18 sekundi koliko je prošlo otkako je ušao u igru. Zabio je u 72. minuti u prvom dodiru s loptom! Potom se na pravome mjestu u pravo vrijeme našao i u 90. kada je pogodio glavom.

Znalo se i prije da je portugalski napadač igrač šesnaesterca, to je i pokazao. Mogao je i prije toga zabiti nakon što se maestralno riješio čuvara, bio je to potez za divljenje.

No, nije bilo dovoljno. Hajduk je opet, kao u Osijeku, primio gol na samom izmaku vremena. U Gradskom vrtu ostao je praznih ruku, a večeras se morao zadovoljiti samo tim jednim bodom.

- Radije bih da nisam postigao golove, a da smo pobijedili – iskreno je rekao Almeida koji je večerašnjom partijom potvrdio klasu i da će od njega Hajduk imati koristi u narednom periodu.

- Bilo je teško, trudili smo se i dominirali, ali to je nogomet. Moramo se nastaviti boriti – dodao je igrač koji je ovog ljeta stigao iz atenskog AEK-a.

Jeste li se ikad upisali u strijelce ovako brzo?

- Nisam, mislim da mi je ovo najbrži gol u karijeri.

Dva gola u 18 minuta također je impresivan podatak?

- Kako sam i rekao na dolasku, došao sam ovdje zabijati. To nekad nije moguće. Danas nije bio naš dan. Sretan sam jer sam zabio, ali nisam sretan jer nismo uzeli tri boda.

Prošli put s tribina su se čuli i neki zvižduci, a sinoć su vam navijači skandirali ime?

- Nitko ne voli zvižduke, pa tako ni ja. Znam da nas navijači podržavaju, ali mi se trudimo. Pokušavamo pobijediti u svakoj utakmici, no ne ide uvijek – zaključio je Almeida.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk