Sport Hajduk

priča o klubu iz oriovca

Svi igrači studiraju ili rade, a Hajduk im je nagrada: 'Nadamo se senzaciji, ali svjesni smo da možemo primiti 6-7 komada'

priča o klubu iz oriovca

Sve smo napravili, spremni ćemo dočekati dolazak Hajduka i najveću utakmicu u povijesti našeg kluba! – govori nam Mijo Ostoić, dopredsjednik slavonskog trećeligaša Oriolika koji danas u prvom kolu Hrvatskog kupa dočekuje splitske “bile“.

Starijim pratiteljima nogometa prva asocijacija na Oriolik je istoimena tvornica namještaja u naselju Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji. Ona i danas radi, ali više nije glavni sponzor kluba. Unatoč tome, klub je zadržao ime Oriolik zbog tradicije.

Drugi čovjek Oriolika (prvi je predsjednik Pavo Haring) ne dvoji – današnji susret s Hajdukom najveći je događaj u povijesti kluba osnovanog 1923. godine u naselju na pola puta između Nove Gradiške i Slavonskog Broda. Naselju koje broji oko 2000 stanovnika, a cijela općina Oriovac ima oko 6000.

- U Kupu smo jednom igrali protiv Osijeka i dvaput s Cibalijom, ali ovo je daleko najveći dvoboj kojemu smo domaćini. Za nas je ovo praznik i prilika za iskorak – ističe Ostoić i dodaje:

- Želimo se u prvom redu pokazati kao dobri organizatori i da svi budu zadovoljni. Možda ćemo i zaraditi koju kunu za klub, a igrači će osjetiti kako je to igrati protiv prvoligaške momčadi.

S organizacijske i logističke strane Oriolik nikada nije imao težu zadaću.

- Moramo imati pet puta više redara nego inače, pa i više prodavača karata, imat ćemo točionike za piće, hranu... – nabraja Ostoić koji se može pohvaliti da ima stadion s potpuno natkrivenom tribinom sa 1000 sjedećih mjesta, što nemaju ni neki prvoligaši!

- U prodaju smo pustili 800 karata jer je ostatak rezerviran za svečane uzvanike poput Hajdukove delegacije i političare... Na istočnoj tribini je stajanje za još 1000 ljudi. Očekujemo oko 2000 gledatelja i to ne samo iz Oriovca, već i cijele županije... Ima Hajduk ovdje svojih navijača.

Hoće li travnjak izdržati ako bude kiše?

- Travnjak je super, najbolji u županiji! Ima odličnu drenažu. Nedavno protiv Slavonije bio je prolom oblaka, no čim je kiša stala voda se povukla u pet minuta – tvrdi Ostoić.

Redoviti u 3. HNL Istok

Oriolik nikada nije igrao u prvoj ligi, a zadnjih petnaestak godina redoviti je član 3. HNL Istok. Lani je bio 11. na kraju sezone, a u ovoj je deseti nakon četiri kola.

- Mi smo daleko najmanje mjesto u ligi, nosimo se s većima od nas. Naš je cilj zlatna sredina, a za viši rang smo premali – iskreno će Ostoić.

Nadate li se senzaciji?

- Naravno. Ne bismo bili sportaši da se ne nadamo, uostalom i Hajduk se nadao protiv Evertona. No svjesni smo da možemo primiti 6-7 komada ako se Hajduku otvori.

Kakva vam je momčad?

- Igrači su uglavnom iz našeg bazena, to je spoj mladosti i iskustva. Prosjek godina nije nam veći od 22, 23 godine. Trener je Braslav Ostojić, bivši igrač Marsonije i Kamen Ingrada. Ne, nismo u rodu. On je Ostojić, a ja Ostoić, haha. Treću je sezonu već s nama, super surađujemo.

U vašoj momčadi nema igrača koji žive samo od nogometa?

- Nema. Svi oni rade ili studiraju, ali treniraju pet puta tjedno. Hajduk im je nagrada – zaključio je Mijo Ostoić uoči najvećeg dana Oriolika.


Barbari kupili prvi električni semafor

Oriolik želi biti više od kluba. Želi biti mjesto okupljanja, naglasio je dopredsjednik Ostoić, izdvojivši nekoliko hvale vrijednih akcija kluba i njegovih navijača Barbara.

- Navijači su nam kupili prvi električni semafor i 200 sjedalica, sudjelujemo u raznim humanitarnim akcijama, skupljamo novce potrebitima, a od zarade 150 prodanih šalova kluba riješit ćemo plastičnu stolariju zgrade naše Škole nogometa koja okuplja 100 djece u pet kategorija.

- Izradili smo i prigodne majice s grbovima Oriolika i Hajduka kao uspomenu na današnji događaj. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk