Sport Hajduk

treba biti ozbiljan

Kup nudi šansu doći do finala, pokazati hajdučko srce u nokaut-utakmicama

treba biti ozbiljan

Hajduk danas u Oriovcu nedaleko Slavonskog Broda protiv Oriolika počinje novu odiseju u kupu, sa željom da mu se barem na tom kolosijeku posreći, da potraje do finala i trofeja možda, nije odavna...

Lani je primjerice ispao zarana, protiv Splita u četvrtfinalu, što je koštalo klupe tadašnjeg trenera Marijana Pušnika. Znači, vražji je kup, glave lete...

U ova doba pak, u šesnaestini igralo se u Jalžabetu i to je bila šansa da se raspuca Marko Futacs, poigravao se sa domaćinima i najavio svoju plodnu sezonu. Danas je Hugo Almeida ostao kod kuće, da se bolje pripremi.

Nakon Jalžabeta put je vodio u Solin i već je tamo za Hajduk bilo dosta teže. Sve pod zajedničkim naslovom: sve je isto kao lani. Kaskaš u prvenstvu, mučiš se u kupu.

Ove su utakmice totalno nezahvalne, mogu samo naštetiti, nemaju što posebno dobra donijeti. Ali nude i šansu oporavka. Pa i Hajduk mora biti s otvorenim očima, Oriolik je rundu prije dobio Lekenik u gostima sa 6:0? Je li to upozorenje za poraženog u jadranskom derbiju.

Nikad Hajduk u Hrvatskom kupu dosad nije napravio grub kiks, kao što jest Dinamo kad je ispao u Dugom Selu i Rijeka kad je jednom zaglavila u Nedelišću.

Uglavnom, kup kao zadnja plaža, kao zadnja slamka, bez obzira na floskulu "dugo je prvenstvo".

Kup nudi šansu doći do finala, pokazati hajdučko srce u nokaut-utakmicama, to je veća šansa nego da se igraju po dva susreta, kući i vani. Hajduk Sunce u kupu čeka od 2013. godine, možda je to prava šansa da se domogne slasti trofeja, danas utrka počinje u Oriovcu, treba biti ozbiljan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk