Sport Hajduk

PRAVAC ORIOVAC

Carillo bus napunio mladima: Kup obvezu preskaču semorica, a kapetan obećava dobru igru i pravo zalaganje

PRAVAC ORIOVAC

Joan Carrillo je pomladio momčad, ne treba u Oriovac u kup-susret voditi najjaču postavu, iza kantuna vreba vrag, no pomlađen sastav, kad će ako neće sad! Pa je na put Carrillo poveo i mladiće, Teklića, Nejašmića, Prtajina, Kovačevića... iz B momčadi, potonji Franko Kovačević upisao je svoje prve minute protiv Evertona.

U postavi je i Robert Jandrek, po mnogima ponajbolji igrač Hajduka B prošle sezone koji dosad gricka tu i tamo i prvoligaške minute, možda će sad do šanse.

Unutra je i Edin Šehić, dosad također povremeno s nastupima i nikako da se razmaše. Ujedno, evo i šanse za Peru Bosančića, stopera, protiv Rijeke je bio pričuva.

Zanimljiv je popis koga je sve trener Joan Carrillo ostavio kod kuće, tko ne igra: Almeida, Lopez, Erceg, Ohandza, Tudor, Gentsoglou i Pešić. (Futacsa i Vlašića smo obećali da nećemo spominjati).

Dakle, senatori, oni stariji, polu-spremni i polu-ozlijeđeni neka se odmore, predahnu, pripreme za Lokomotivu i dalje... Danas protiv Oriolika to je ipak dovoljno dobar sastav da navijačima "bijelih" ne priušti glavobolju gledajući kretanje rezultata u Oriovcu.

Napad je ostao na Saidu, tu su Barry i Jandrek, u veznom redu Radošević, povratnik Toma Bašić (konačno!), Nižić kao stožer u obrani, reprezentativac koji je nedostajao protiv Rijeke, na golu Stipica.

Dakle, kad tako okrenete kralježnica momčadi je na sceni, čila i sposobna: Stipica, Nižić, Radošević, Said. Dovoljno valjda da se u Oriovcu napravi bezbolno prva skalina ka usponu prema kup-trofeju.

Zoran Nižić, koji se nije prodao u Tursku u ime borbe za titulu prvaka, protiv Rijeke nije mogao igrati zbog viroze, a Dinamo je već odmaglio na devet bodova. Ali, što sad da radi? Kako da ga prodaju u toj situaciji?! Sad sezonu treba spašavati, pa čak i nastupom u Oriovcu, a kapetan Nižić je pred put u Slavoniju kazao:

- Vjerujem da ćemo pokazati dobru igru i uz pravo zalaganje da će to biti poruka našim navijačima koji su uvijek uz nas. Nije nam bilo lako poslije utakmice protiv Rijeke, dugo smo analizirali naše greške u toj utakmici i uvjereni smo da ih više nećemo ponavljati. Svjesni smo da nismo bili pravi, ali pokazat ćemo da mi možemo bolje. Kup je opasan, kako kod nas tako i drugim zemljama, ne znamo kakav je protivnik, ali mi moramo biti pravi i maksimalno ozbiljni.

Nije odolio a da ne kaže riječ o prvenstvu:

- Ne da ništa nije gotovo, nego tek smo počeli. Ako smo mi pravi, sve je moguće, još je puno posla pred nama – optimizam ne napušta kapetana, stopera i sve češće strijelca.

Njegov polazak na put sugerira kako Hajduk misli ozbiljno, Carrillo je ostavio sebi momčad čvrste okosnice, makar sedmorica preskaču kup-obvezu.

Od Stipice do Saida

Oriolik – Hajduk

Oriovac – Igralište Oriolika. Početak u 15.30 sati. Sudac Fran Jović (Zagreb), pomoćnici Jerko Crnčić (Vrbovec) i Davor Kožarec (Domaslovec), četvrti Jurica Mihalj (Velika Mlaka). Delegat Ante Vučemilović (Osijek). Kontrolor Miroslav Vitković (Vinkovci).

Hajduk (4 – 3 – 2 – 1): Stipica – Juranović, Nižić, Bosančić, Fomitschow – Šehić, Radošević, T. Bašić – Jandrek, Barry – Said.

Na klupi: Letica, Memolla, Ismajli, Nejašmić, Teklić, Prtajin, Kovačević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk