Sport Hajduk

katastrofa na poljudu

Stipica: Navijači su pokazali što misle o našoj izvedbi; Radošević: Treba im čestitati na pobjedi

katastrofa na poljudu

Tražiti tragičare novog poraza Hajduka i katastrofalnom izdanju u Jadranskom derbiju nije nimalo laka zadaća, jer rijetki su u momčadi Joana Carrilla zaslužili prolazne ocjene. Kod prvog gola Kožulju je pobjegao Žuta, a Savvasu (i dijelom Ismajliju) strijelac Heber.

Kod drugog gola tragičar je Lopez, a na koncu je opet strijelac Heber bio brži od Savvasa. Iako je Grka u toj situaciji teško kriviti koliki je pak krimen na Španjolcu Lopezu koji je u istoj akciji pogriješio dvaput (kod dodavanja i kod građenja).

No, dvaput je Heber umaknuo Savvasu koji mu je bio najbliži i zabio dva gola. A na drugoj strani Grku je u najboljoj šansi domaćih udarac blokirao Maleš. Hajdukova grčka tragedija.

Nakon bolnog poraza pred sedmu silu izišao je prvi vratar Dante Stipica.

- Tužan sam nakon ovakvog rezultata i igre s naše strane. Morali smo pružiti više krvi. Mnogo je bilo individualnih grešaka, pogrešnih dodavanja. Iz naših grešaka smo primili dva gola. Rijeci smo pružili otpatke koje su realizirali i kaznili nas – rekao je Stipica.

Drugi poraz zaredom. Devet bodova zaostatka za vodećim Dinamom je teško dostižno?

- Teško je, ali jedino maksimalnom radom se možemo izvući iz ovako loše situacije. Moramo svi dignuti glave i krenuti naprijed, moramo se odužiti našoj publici. Ne smijemo više pružati ovakve partije – naglasio je vratar "bijelih".

Publika nije bila zadovoljna, pa ni borbenošću, htijenjem, trkom, iako su to stvari koje se vama ne mogu zamjeriti?

- Bez obzira što sam ja na vratima, svi smo zajedno i u pobjedama i u porazima. Zvižducima su navijači pokazali što misle o našoj izvedbi.

Prije reprezentativne stanke najavljivala se borba za naslov prvaka. Što sada, nakon ovakve partije?

- Mi od svog cilja nikad ne odustajemo, pa tako ni od toga – naglasio je za kraj Stipica.

Uz zvižduke okrenula je Torcida na kraju simbolično igračima leđa.

- Imaju razloga za to što su napravili. Mi ne bježimo od toga. Trebamo svi zajedno iz ovoga izaći jači – rekao je Josip Radošević koji je jučer nosio kapetansku traku, ali neće po dobrom pamtiti ovaj derbi.

- Zaslužena pobjeda Rijeke. Nismo bili na nivou. Rijeka je odigrala dobro zato što smo im mi to dopustili. Ali apsolutno im treba čestitati na pobjedi. Nema nikakvog opravdanja. Moramo svi zajedno dignuti glave i u sljedećim utakmicama pokazati više.

Tri derbija s Dinamom, Osijekom i Rijekom i bez osvojenog boda?

- To je istina, realnost. Moramo se vratiti igrama koje smo pokazivali na startu sezone. Nema velike filozofije – rekao je veznjak Hajduka.

Dinamo je na plus devet, Rijeka na plus pet. Što je sada cilj Hajduka?

- Vratiti se igrama s početka sezone. Nema odustajanja – istaknuo je Radošević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk