Sport Hajduk

riječ trenera

Carrillo moli navijače za oprost: Nismo izgubili zbog jednog igrača. Svi smo bili ispod nivoa

riječ trenera

Joan Carrillo, trener Hajduka:

- Tražim oprost sviju vas, a ponajviše navijača. Ovo je naša najslabija igra u Poljudu otkad sam ovdje... Ekipa je imala jako puno grešaka u dodavanjima, u pasovima koji nisu bili dobri. Sam taj prvi gol je infantilna, dječja greška koju su nam iskoristili. Bilo je dosta nepreciznosti i jako velikih grešaka. Rijeka je lako dolazila do šansi.

Što se dogodilo s Ohandzom?

- Ozljeda... S Franckom smo htjeli ofenzivnu liniju više, ozlijedio se. U zadnjoj fazi utakmici bilo mi je teško prepoznati svoju momčad. Pitat oprost. Od svih vas i od naših navijača. Kao cijeli tim moramo se orijentirati na to što je pred nama, kup i Lokomotiva. Imamo vremena analizirati greške u svlačionici, kao momčad. To je jedini put koji imamo.

A što se dogodili Ohandzi? Izgledalo je da je odšprintao u svlačionicu?

- On mi je rekao da ima problem s mišićem i dolje je liječnički tim s njim. Javio je s terena, a i Hugo mi je dao znak da je Franck ozlijeđen i ja sam ga pitao što ti se događa i izvadio.

Reakcija navijača je bila slikovita, zvižduci s tribina i okrenuli su leđa igračima? Kako to komentirate?

- To je nešto najgore što se može dogoditi igračima. Mi moramo pitati oprost. Oni su ti koji nas sude i mogu nas suditi. Tri boda od Rijeke ne možemo vratiti. Teško je navijačima i teško je i nama. Moramo se truditi da vratimo povjerenje navijačima.

U Španjolskoj nakon ovakve utakmice mašu rupčićima, to je znak treneru da razmisli o svome statusu?

- Ovo je najgora utakmica koju smo mi pružili na Poljudu. Moram biti racionalan i hladan. Po mome temperamentu ja bih sam sebe nožem u srce zabio! Želim promijeniti ovu situaciju, moji igrači su pokazali dosad da imaju dobar nivo igre, a večeras nisu. Ali, sad nema druge nego dalje raditi, sa srcem, da se vratimo.

Jeste li pogriješili s Almeidom?

- Ne treba tražiti izričito krivca, nije to ni Almeida, ni Carrillo... Svi smo zajedno. Novi je on igrač i nije mu lako prilagoditi se igri, drugačija je kod nas nego gdje je dosad igrao. Ipak Almeidi treba vremena. Nismo izgubili zbog jednog igrača. Svi smo bili ispod nivoa.

Ali, njegov govor tijela nas zanima. Mali mu je radijus kretanja i non-stop Almeida maše rukama?

- Sav njegov izričaj znači da mu suigrači loptu ne daju na način kako bi to njemu trebalo. To je pozitivno s njegove strane, bilo ga je briga i stalo da se pokaže što bolje. A nije ni dobijao lopte. Mišljenja sam da ćemo svi zajedno biti bolji. I on i svi mi.

Tudor igra na poziciji Vlašića, koliko ste zadovoljni u tom dijelu igre?

- Vlašić nije više s nama i tražimo rješenja...

Hajduk je proklamirao borbu za naslov prvaka, a sad nakon prvog kruga devet je bodova od Dinama i sva tri poraza od rivala? Možete li nastaviti borbu?

- Nakon četvrtine odigrane još puno je pred nama. Moramo opet djelovati kao momčad, kao na početku prvenstva. Radit ću do zadnje kapi znoja da nam ekipa ide naprijed. Raditi iz sve snage zbog onih koji su mi dali povjerenje!

Izvadili ste Kožulja u poluvremenu. Ali slaba točka je Savvas, a Kožulj bi u toj ulozi bio bolji?

- S Kožuljom smo htjeli imati posjed lopte. Pa smo zaželjeli ofenzivnu promjenu. Zato je ušao Franck (Ohandza, op. a.). Da u paru Ohandza – Tudor dobijemo prodornost i dubinu. A Savvas? Izgubili smo kao ekipa, a ne pojedinačno. Savvas je igrao i protiv Brondbyja i Evertona, igrao je dobro. Znam što nam on donosi.

Almeida se nije kretao, nije razvlačio obranu Rijeke, da je barem počeo Ohandza?

- Ja sam mislio da će s Almeidom biti bolje...

Vezni red igra paralelne lopte i pokazuje malo prodornosti. Ni bekovi ne prodiru?

- Rijeka nas je dobijala u duelima. Imali smo velikih tehničkih grešaka. Od svih tražim oprost... - zamolio je Carrillo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk