Sport Hajduk

taktika praktika

Što je Carrillo pripremio za Rijeku? Očekujemo dominaciju Radoševića i dobar učinak napadačkog tandema

taktika praktika

I taktika je bolja ako je oplodi vrhunski znalac. Uz karakter i čvrstinu, kako kaže Carrillo, mi bismo dodali i da vrhunski znalci mrve protivničku taktiku, te oplemenjuju vlastitu. Za Hajduk će debitirati i – Rico. Maskota. Almeida na terenu i Rico s djecom u publici!

Glavna intriga se, dakako, nastavlja glede potrage za drugačijom impostacijom otkako nema Nikole Vlašića. Nije da Vlašića i dalje stalno spominjemo, nego tražimo kako dalje. Kako Carrillo traži, tako i mi tragamo za njim.

Ako je brzanac Fran Tudor svoju šansu imao u Osijeku ne čini se da je iskoristio. Carrillo nam se čini bliže ideji da vezni red sad popuni s Kožuljem, a da onda oslobodi mjesto za Barryja prema naprijed.

Hoće li Barry biti poludesno ili sasvim iza dvojice špiceva? To je manje bitno. Moguće je da Carrillo naredi zamjenu mjesta, da se tijekom utakmice “šara” s postavom, da zaživi ono što je Carrillo rekao na pressici da je sustav vidljiv samo kad se izvodi početni udarac, a da nakon toga presuđuju drugačije nogometne osobine, karakter, čvrstina, upornost.

A i “sakrivanje” pozicija na terenu, mijenjanje mjesta, dio je taktike.

Obrana

Hajduk je pod uzbunom glede viroze Zorana Nižića koji je cijelog tjedna bio iscrpljen, “lešan” nakon fibre i pitanje je koliko je spreman. Sigurno nije u top-formi. Pripremljene su za igru njegove alternacije, Bosančić i Ismajli. Glavni zadatak je parirati centralno Gorgonu, te Gavranoviću, makar će Vešović i Kvržić, te Heber s bočnih pozicija predstavljati opasnost.

Vezni red

Radošević je u dresu Rijeke znao dominirati Poljudom, sad očekujemo njegovu dominaciju i kad se vratio doma, u obratnim ulogama. Hoće li mu u pomoć biti Gentsoglou i Kožulj i koliko će pridonijeti da Hajduk svlada riječku osovinu i snagu Bradarić – Mišić?

Napad

Erceg trpi bolove u ramenu od udarca u Osijeku njegov je izostanak bitan hendikep, a tandem Almeida – Ohandza se najavljuje kao “nešto novo, nešto staro”. Prvi put ukomponirano. Morali bi imati bolji učinak od suprotne strane Gorgona i Gavranovića.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk