Sport Hajduk

osvetnik iz gradskog vrta

Napadač Osijeka dvaput je nuđen Bijelima, ali oni su imali svoje razloge da kažu ‘ne, hvala’

osvetnik iz gradskog vrta

Eros Grezda je junak malog derbija u Osijeku, zabio je svoj prvijenac za Osijek, postao junak utakmice u Hajdukovu porazu u zadnjim trenucima, u 93. minuti.

I opet taj albanski Eros, s Kosova, ne možemo ga zaobići, pojavljuje se ciklički, kontra Hajduka. Kao nekakav usud.

Eros zabada svoju strelicu u mrežu Hajduka, gotovo kao neku tihu, malu osveta. “Eto na, kad me niste željeli uzeti”. Baš se namečio.

Zastupnik mu bivši hajdukovac

Ne kažemo ni da je igračina ni da je trebao biti u momčadi Hajduka. Dobar je. I zabija kontra Hajduka. Prvo za Lokomotivu. Sad za Osijek.

U Poljudu su svaki put imali svoje razloge da ga zaobiđu i kažu: ne, hvala. Međutim, nuđen je dvaput i Hajduk nije trzao, što je dovoljno da se zabilježi u medijima, barem svaki put kad zabije Hajduku.

Nije on sad neki Skoblar, Petković ili Zambata šezdesetih, ili neka friška rana odnedavna, ali nek nam bude dopušteno notirati.

Priča je o tome da ga je njegov zastupnik Adrian Aliaj dvaput predlagao struci “bijelih”. Aliaj, nekoć nogometaš Hajduka, puno je pomogao oko dovođenja Juranovića i T. Bašića i rekao je tada upravi Brbić - Vučević “a ima i jedan Grezda...”

Imali su Maglicu i Kiša

Nisu reagirali. Tada su u napadu imali Maglicu i Kiša, doveli su Ohandzu i Radčenka, dopustili su da Grezda kao “no name” nečujno iz slovenskog Zavrča ode u Lokomotivu. U veljači 2016. donio je pobjedu Lokomotivi protiv Hajduka, pa smo pisali o tome.

Grezda je inače rodom iz Đakovice, igrao je u Prištini, sa sedamnaest godina došao je u Sloveniju, prvo u Aluminij iz Kidričeva, pa u Zavrč. Iz Zavrča ga je Aliaj odvezao i doveo u – Lokomotivu.

U Lokomotivi je postigao određenu cijenu, probio se, opet se Aliaj javljao Hajduku “ima i jedan Grezda, upoznali ste ga već, a odlazi iz Lokomotive...!?”

Doduše, sad je trebalo izvaditi cca 200.000 eura odštete, a Hajduku to nije bilo interesantno (i ne kažemo da je trebalo biti, kad su imali Ercega, Futacsa, Ohandzu, Saida... u projekciji zacijelo i Almeidu).

Interesantno je bilo Osijeku koji ga je doveo, kupio, uložio. I sad je Eros Grezda opet zabio kontra Hajduka. S Lokomotivom, sad s Osijekom.

Hoće li Eros dalje napredovati, koliku će cijenu uopće postići? Ne kažemo da je Grezda - greška, ali je zanimljivo.

Grezda greška? Ne nužno. Ali svaki put se sjetimo da je bio Hajduku na radaru...
 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk