Sport Hajduk

JEDNI PROBLEM

Penal razdora: Said je preuzeo odgovornost, ali bilo je i spremnijih igrača od njega

JEDNI PROBLEM

Čudesni gol Sigurdssona presjekao je Hajduk, a promašeni kazneni udarac Saida dokrajčio ambicije "bijelih" o prolasku u skupinu. Najviše bure podiglo se oko rasprave igrača tko će izvesti najstrožu kaznu. Said je odmah uzeo loptu, s čime se nisu slagali Erceg i Vlašić. Trener Joan Carrillo i igrači kasnije su objasnili kako je dogovor bio da penal izvede onaj tko se osjeća spremnim.

Inače je Futacs čovjek koji u Hajduku izvodi kaznene udarce, kao što je uostalom bio slučaj i u susretu protiv Levskog u Dugopolju. A i Futacs je znao promašiti, kao proljetos u 1:2 porazu u Koprivnici. Prošle sezone jednom je iz penala zabio Vlašić, kada Futacs nije bio u igri, a dvaput Ohandza kada nije bilo u igri ni Futacsa ni Vlašića. Futacsa kao ni Kamerunca ovaj put nije bilo na terenu, jest Vlašića. Nakon ozljede Mađara Carrillo je odlučio da penal izvodi igrač koji se osjeća najspremnijim. Said je smatrao da je on taj, ali nije bio jedini. I tu je nastao grop, scena koja se trebala izbjeći. No, neće to zasjeniti odličnu partiju Hajduka protiv sedme momčadi Premiershipa ni fantastičnu atmosferu.

Said nije zabio, što se moglo dogoditi bilo kome. Nije zabio Said koji je sam uzeo odgovornost, vjerovao u sebe. Nije ni Primorac na istom mjestu protiv Hamburgera 37 godina ranije kada je pokojni Tomislav Ivić inzistirao na njemu kao izvođaču iako je kiksao za prvi gol HSV-a. No, pored šuta i ukupno sve to skupa idući put se može izvesti i malo s(p)retnije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk