Sport Hajduk

Važna tri boda

Said podigao Hajduka, pa se ukazao i ljetni Ohandza

Važna tri boda

Hajduk je jučer slavio na Poljudu, a najzaslužniji po nama su bili Ohandza i debitant Letica. Evo kako smo ocijenili aktere vrijedne pobjede.

KARLO LETICA (7) – Pozitivan debi. Pokazao je poneku nesigurnost, no njegove dvije obrane Ivanovskom bile su ključne, sačuvale su trijumf.

JOSIP JURANOVIĆ (7) – Odlična partija Jure. Pozatvarao većinu toga u obrani, a u napadu je bio vrlo aktivan tijekom cijelog susreta.

ZORAN NIŽIĆ (6) – Kapetan pamti i bolje izvedbe. Ivanovski ga je prevario kod najbolje šanse Slavena, a u nastavku nije pogodio volej za potvrdu trijumfa.

GUSTAVO CARBONIERI (6) – Solidno odradio posao i neutralizirao suparničke napadače, premda ga i nisu previše testirali.

ANDRE FOMITSCHOW (6,5) – Vrlo dobar. Pravim centaršutem u pravo vrijeme pronašao Ohandzu za jedini pogodak. U obrani bez kikseva. 

SAVVAS GENTSOGLOU (6) – Nešto slabiji od kolega iz veznog reda, znalo je tu biti pogrešnih dodavanja i procjena, ali bez štete. 

JOSIP RADOŠEVIĆ (6,5) – U središtu zbivanja, bilo ga je po cijelom terenu. Što je još važnije, sve je češće i u ofenzivnim akcijama,

HAMZA BARRY (6,5) – I on je povremeno znao dignuti živce navijačima, ali je generalno ostavio dobar dojam. Živ i razigran, bitna karika.

NIKOLA VLAŠIĆ (6,5) – Kako se dizao Hajduk, tako se dizao i on. Puno bolji i opasniji po gostujući gol u drugom dijelu nego u prvom.

IVAN PEŠIĆ (5,5) – Dobio prednost nad Saidom, ali zamijenjen već na poluvremenu, što pokazuje da nije dobro iskoristio priliku.

FRANCK OHANDZA (7) – „Ljetni Zolja“ opet se iskazao. Dugo je to bila njegova partija za zaborav, a onda je pogotkom sve ispravio i obradovao navijače.

AHMED SAID (od 46.) (6,5) – Unio živost i započeo akciju kod vodećeg pogotka. Sudjelovao u gotovo svakoj ozbiljnoj prilici Hajduka u nastavku.

ZVONIMIR KOŽULJ (od 77.) i ROBERT JANDREK (od 82.) bez ocjene

JOAN CARRILLO (7) – Isplatilo mu se strpljenje s Ohandzom, a uvođenje Saida podiglo je momčad. Nije mu bilo lako pored silnih ozljeda koje su poharale momčad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk