Sport Hajduk

danas odluka o charteru

Navijači Hajduka na sto muka: kako na utakmicu u Liverpool, a ne bankrotirati

danas odluka o charteru

Utakmica u play offu Europske lige koju Hajduk igra s Evertonom 17. kolovoza na poznatom stadionu Goodison Park u Liverpoolu, mnoge navijače kluba s Poljuda je stavila na sto muka.

Jer kako u srcu turističke sezone, kada su avioni prebukirani, doći do avionske karte do rodnog grada Beatlesa ili do Manchestera ili Londona, a pri tome još, zbog visokih cijena letova, ne otići u bankrot?!

Tako se ovih dana masovno zove rodbina i prijatelji iz Engleske, te se razbijaju kasice prasice. Koji sve putovi vode do jednog od najstarijih nogometnih stadiona na svijetu i za koju cijenu, doznajemo od Antonije Jukić, voditeljice splitske poslovnice Kompasa i njene kolegice Marijane Bečić.

Očekivano kažu da je problem što su avioni popunjeni, a zadnjih dana su uspjele rezervirati nekoliko mjesta na letovima iz Budimpešte za Liverpool, te iz Zagreba za London gdje se stiže par dana prije utakmice, pa će se navijači na kratko smjestiti kod prijatelja nedaleko Liverpoola.

Jučer popodne su nam pronašle karte za let iz Zagreba za Manchester, s presjedanjem preko Münchena, odnosno Bruxellesa, s polaskom 16. kolovoza i povratkom 18. kolovoza, za 2500 kuna.

Zatim sa 16. na 19. kolovoza iz Ljubljane do Manchestera jedno jedino mjesto po cijeni od 2337 kuna, te još nekoliko njih skupljih. Potom karte za direktne letove iz Splita za London 16. kolovoza, s low coast kompanijama EasyJet i Norwegian, koji su već prilično rasprodani.

Idealno bi naravno bio direktan let iz Splita za Liverpool, a takvih nema. Bar za sada.

No, zbog više upita predstavnika grupa navijača, u agenciji žele organizirati charter let koji bi išao iz grada pod Marjanom u Liverpool, a u četvrtak (danas) će znati hoće li u tome uspjeti jer to nije lako dobiti u sezoni. U avionu bi bilo 100 mjesta.

Zrakoplovna karta sa zrakoplovnim pristojbama koštala bi oko 5500 kuna. To “zvuči“ jako puno, no naše sugovornice napominju da tada navijači nemaju trošak noćenja i drugih troškove dužeg boravka. Krenuli bi iz Splita jutro prije utakmice i vratili se nakon utakmice, pa bi oni koji rade samo jedan dan izostali s posla.


2000 karata  na Goodisonu

Na Goodison Parku ima 39.572 sjedećih mjesta, što znači da navijačima Hajduka pripada oko 2000 karata za utakmicu, a interes za njima je velik. To je potvrdio Ante Bilić, glasnogovornik „bijelih“.

Očekuje da će točne podatke klub s Poljuda dobiti u četvrtak kada će se znati cijena, te će se odmah krenuti s prodajom. Bilić je jučer tek mogao reći da je sigurno da će dio karata moći kupiti u Liverpoolu, jer dio navijača Hajduka ne stiže iz Hrvatske.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk