Sport Hajduk

nagrada koju moramo iskoristiti

UEFA je Hajduku oprostila, ali nije zaboravila, ubuduće moramo paziti kako se ponašamo

nagrada koju moramo iskoristiti

UEFA je dala šansu Hajduku i treba šansu iskoristiti. Pokazati se u najboljem svjetlu, da se ruka milosti što je stigla iz Nyona i Hajduku dala "popravni", iskoristi na najbolji mogući način.

Jer, UEFA je oprostila, ali – nije zaboravila. I prati svaki idući korak.

A biti na visini zadatka i ponuđene nove šanse jest da organizacija utakmice i ponašanje publike (ne samo) na revanš meču protiv danskog Brondbyja bude – besprijekorno.

Bez pirotehnike, bez verbalnog silovanja.

Je li to puno?

Sad se i UEFA pokazala manje tvrdokorna nego prije, ajde da i to doživimo. Izvrsna ocjena delegata Danca Christiana Kofoeda za organizaciju meča u Dugopolju sigurno je dala ruke za popravni, ali nadasve precizno i kvalitetno sastavljena žalba iz radionice odvjetnika Tomislava Kasala.

Grijeh je bio sporadičan (makar je na sceni nulta tolerancija), a žalba odvjetnika je sastavljena kako treba. Na čelu Žalbene komisije predsjednik Španjolac Pedro Tomas Marques iz Barcelone, dao je ruku Hajduku. Novu šansu.

Glavna je poruka: evo vam šanse, pokažite se!

Hajduk će sigurno besprijekorno organizirati utakmicu, to mu je običaj, isto je uradio i u Dugopolju. Da ponovimo: bitno je da navijači pokažu svoje pravo lice kao u Brondbyju (sigurno je pomoglo što iz Danske nije stigla nijedna primjedba).

U to ime dobre volje je i kazna smanjena, kao da je ukinuta... Stop pirotehnici, vodite računa što uzvikujete. Pokažimo se civilizirani.

UEFA je oprostila, ali nije zaboravila.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk