Sport Hajduk

junak utakmice

Ohandza oduševio u Maksimiru: Ova momčad je spremna za ulazak u skupinu Europske lige

junak utakmice

Početak sezone je – Ohandza time! Već je kao nekakva Hajdukova tradicija da u ljeto caruje Ohandza.  

Jučer je u Maksimiru prvo doveo svoju momčad u vodstvo, a onda je još prije drugog gola prvo vrlo požrtvovno oteo loptu Lokomotivi, a onda je servirao strijelcu Ercegu koji je fantastično zabio. I više nego dovoljno za titulu igrača utakmice.

Lako je odmarat najboljeg strijelca lige Marka Futacsa kada je alternativa ovako raspoloženi Ohandza. I to je izneđu ostalog pokazalo kako ovosezonski Hajduk uglavnom ima širinu da na gotovo svim mjestima ima pravu alternaciju, da rezultat neće toliko patiti kada krenu ozljede, kartoni... Dao je ovom partijom Kamerunac i mislit’ svom treneru Joanu Carrillu je li mu u prvom susretu protiv Levskog u Dugopolju mogao dati malo više od dvije mršave minute.

- Sretan sam zbog gola i asistencije, ali najvažnija je pobjeda i momčad. Mi se za sve zajedno borimo, zajedno ginemo. Utakmica je od početka bila vrlo teška. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. I nakon primljenog gola sve smo ipak držali pod kontrolom, vrlo brzo smo ponovno došli u prednost. Sretni smo zbog pobjede – rekao nam je nakon susreta Ohandza, sa nakon ovakve partije smiješkom razvučenim od uha do uha.

‘Trenutno se jako dobro osjećam’

Ali tijekom susreta bio je žestoke bitke sa stoperima Kolingerom, Majstorovićem...

- Bila je to velika borba!

Kako objašnjavaš to da si na početku sezone uvijek posebno raspoloženi, na ljeto?

- Ha, ha... Ne znam ni ja. Jednostavno ne mogu to objasniti. Trenutno se jako dobro osjećam. Nadam se da ću ovako nastaviti i tijekom cijele sezone – poželio je sam sebi Ohandza.

Možeš li ovakvu igru ponoviti i u četvrtak u uzvratu protiv Levskog u Sofiji?

- Uvijek dajem svoj maksimum. Očekujemo ulazak u skupinu Europske lige, ova momčad za to je spremna. Imamo dobru atmosferu. Vjerujemo da to možemo napraviti – nada se Ohandza. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk