Sport Hajduk

Budućnost je pred njim

Karlo Letica, visoki Hajdukov golman: Hvala dragom Bogu da mi je dao priliku. Na meni je da je iskoristim

Budućnost je pred njim

Ako je Ivo Grbić Albatros s Meja, što je onda 201 centimetar visoki Karlo Letica? Iz Omiša. Leteći Omišanin?
- Nemam nadimaka – želi to izbjeći.

Više je pričao Ivo, ipak je godinu stariji. Ivo je rođen 18. siječnja 1996., a Karlo 11. veljače 1997.

Letica se slaže što je rečeno o konkurenciji sa Stipicom, pa kako je među njima dvojicom i o radu s Tihomirom Bulatom:

- Mi smo baš zdrava konkurencija i podržavamo se međusobno. Meni je gušt gledati kako rade njih dvojica, Dante i Ivo, sigurno je i njima gušt gledati kad ja radim. Mi smo kao obitelj.

Blago Hajduku, pričamo im, nije prvi put da ima borbu talenata. Zajedno su reflektirali na ista, jedina hajdučka vrata vršnjaci Ivan Katalinić i Vjeran Simunić, a Hajduk im taman kupio Rizaha Meškovića. Onda se storija ponovila s Ivanom Pudarom i Tonćijem Gabrićem, isto godište, a jedan gol.

Kako ćete vi kad dođe doba da se Stipica proda?

Letica će smireno:

- Ne razmišljamo o tome, radimo, a kako će se sve razvijati, treneri će odlučiti.

Letica je još jedan visoki golman iz Hajdukove škole, pravi izdanak. Ima 201 centimetar, nastupao je za “do 19” reprezentaciju.

- Počeo sam u Omišu, rano, stadion Ribnjak ispred kuće, pa kud ćeš bolje da dite od pet godina ide na stadion i ima trening? Kako ćeš bolje popunit dan?!

Poziv iz Hajduka stigao je 2008:

- I tebe je Vukman trenirao – dodaje Ivo.
- Je. Prošao sam kompletnu školu vratara u Hajduku. Hvala dragom Bogu da mi je dao priliku. Na meni je da je iskoristim.

I Karlu je vjera prisutan segment.

Za razliku od Grbića Letica je bio na posudbi:

- Otišao sam u Rudeš, da, sad su u prvoj ligi, a ja sam branio jesenski dio drugoligaške sezone. Tih šest mjeseci u Rudešu naučilo me dosta o životu. Što o životu? To ću ostavit za sebe, a koristilo mi je i te kako za branjenje. Zahvalan sam svima u Rudešu, suigračima. Vratio sam se u Hajduk, branio sam za drugu momčad, ušli smo u ligu. Radim, trudim se. Svi živimo za početak sezone i prvu utakmicu u Dugopolju.

Ako budu odlučivali penali, hoće li Stipica braniti ili netko od vas dvojice? Tko bude na klupi, od vas dvometraša, da uđe branit penale?

- Volio bih da prođemo bez penala.

Lukava obrana, a tko je vama, Karlo, uzor?

- Ja sam se oduševljavao kako brani Asmir Begović za Stoke City. I Lovre Kalinić kao broj jedan. Kako je sve to prošao u karijeri i postao kapetan i sve...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk