Sport Hajduk

OKOLO KOLE U NIŠTA

Razmatraju prijedloge: očekivana 'dječja' reakcija HNS-a na Hajdukovu inicijativu

OKOLO KOLE U NIŠTA

Hajduk je u deset zahtjeva upućenih HNS-u dao konkretne prijedloge kako unaprijediti stanje u hrvatskom nogometu, kako bi postao transparentniji, pravedniji... Pitali smo HNS za stav prema Hajdukovim zahtjevima i kada će se o njima očitovati, kako HNS komentira prijedlog o inozemnom povjereniku za suđenje, kada će se HNS i Županijski savezi konačno uskladiti sa Zakonom o sportu kao što su čelni ljudi Saveza već najavili te hoće li se i kada HNS sastati s čelnicima Hajduka i ostalih klubova i raspravljati o prijedlozima. Evo odgovora HNS-a.

- HNS zaprimio je sa zadovoljstvom dopis Hajduka koji sugerira da je splitski klub spreman prihvatiti stalne pozive HNS-a na dijalog i konstruktivni razgovor kao jedino rješenje svih izazova u hrvatskom nogometu. Otvoreni dijalog bez ultimatuma uz maksimalno poštivanje propisa i tijela Saveza jedini je i ispravan put za bilo koji klub ili pojedinca koji želi sudjelovati i doprinositi radu, razvoju i uspjesima hrvatskog nogometa. HNS redovito organizira skupove koji za cilj imaju upravo

dijalog i razgovor između klubova i drugih sudionika u nogometu, kao što su sabori hrvatskog nogometa koji su izuzetno dobro prihvaćeni od svih klubova.

Na temelju odluke Izvršnog odbora koji je razmotrio prijedloge Hajduka, nakon završetka natjecateljske sezone HNS će organizirati uobičajeni sastanak svih klubova Prve lige prema dnevnom redu koji će predložiti Savez, a na kojem će se raspravljati o natjecanju i drugim temama za koje klubovi pokažu interes, uključujući i one predložene od strane Hajduka. Naime, svi prijedlozi koji su usmjereni prema boljitku hrvatskog nogometa su dobrodošli.

Većina prijedloga koje je poslao Hajduk regulirana je propisima HNS-a, a o njima su pozvani razgovarati svi klubovi Prve lige koji mogu svoje zajedničke ideje predložiti Izvršnom odboru Saveza koji je dobio mandat Skupštine Saveza donositi odluke o eventualnim promjenama takvih propisa.

Veseli nas što Hajduk ovim dopisom pokazuje želju da sudjeluje u konstruktivnom radu s devet drugih prvoligaša, s 1600 klubova u Hrvatskoj i svim tijelima Saveza koja su zadužena za natjecanja – poručili su iz HNS-a.

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk