Sport Hajduk

NEPREDVIDIVI DRIBLER

Oni su ga gledali: treneri Gorice i Solina govore koje su Šehićeve mogućnosti i koliko može pomoći Hajduku

NEPREDVIDIVI DRIBLER

Davor Mladina, trener je Gorice, radio je i u Hajdukovu pogonu kao trener, ali većinu trenerske karijere provodi u metropoli. Pozna dobro i Edina Šehića:

- Ne može tu Hajduk pogriješiti, momak definitivno zaslužuje priliku u većem klubu, a koliko čujem iskoristio je mogućnost uzeti papire iz Zagreba... Krilni je napadač, to se zna, ali da ga približno oslikam navijačima mogu reći da je baš brz igrač, što je često rijetkost, a zapravo potreba u modernom balunu.

Mladina je nastavio:

- Poznat je javnosti po deset golova u prvom dijelu drugoligaške sezone, to ne može zabit bilo tko. Pokazao je da je dobar, izvana se vidi da je ok. Statistika otkriva... E sad, došlo je do perioda stagnacije, Zagreb ne stoji dobro, što se tu dogodilo ja ne mogu suditi, ali je uzeo papire, a po meni Hajduk dobro reagirao. Recimo da je to pozicija koju igraju Tudor i Juranović, on je 'a-la' oni. Ima baš dobrih brzinskih svojstava. Momak je ok. Uostalom, igrao je i prvu ligu za Zagreb, bio i onda dobar. Ne potcjenjujte travnjake koji su vam daleko od očiju, jer bude tu pravog potencijala... 

Za mišljenje o Edinu Šehiću pitali smo trenera Solina Mirka Labrovića. Ove sezone Šehić je zabio Solinu u 1:1 remiju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

- Šehić je ekstremno brz igrač, nepredvidiv, dobar dribler, prvoligaških kvaliteta. Može biti vrlo koristan. Međutim, nije isto igrati u prvoj ligi za Istru, Lokomotivu ili u Hajduku, Dinamu, Rijeci ili Osijeku – rekao je Labrović.

Koje su Šehićeve bolje igračke strane, a koje lošije?

- Mislim da tako brzog igrača Hajduk nema. Rijetko je u zadnje vrijeme Hajduk uopće dovodio tako brze igrače, a vrhunski nogomet je evoluirao zbog povećane brzine igre. Dobar je u igri jedan na jedan, solidan je i raznovrstan u završnici. A ono što sam primjetio, što je upalo u oči, je da u fazi obrane znalo dogoditi da nije bio na visini. Tu ima prostora za napredak. Ipak, treba voditi računa da je to možda bilo i pokazatelj cijelog ozračja koje vlada u Zagrebu. 

Je li Šehić igrač za Hajduk?

- To je veliko pitanje. Kako je neke utakmice odigrao u drugoj ligi za taj rang je bio top igrač, pokazao je da bi definitivno mogao biti iznenađenje u Hajduku. Ne mislim da bi ga trebalo provjeravati u Hajduku II. Međutim, pitanje je kakva će biti njegova prilagodba na novu sredinu, momčad, adaptacija zahtjevima trenera, konceptu igre, očekivanjima. Treba biti realan. No, ne vidim razloga da se ne bi mogao nametnuti u Hajduku. Nije to loš potez Hajduka. Šehić ima sposobnosti, a na njemu je da li će to pokazati – zaključio je Labrović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk