Sport Hajduk

potpisuje ugovor za 'bijele'

Nije referenca što je navijač Hajduka, makar to dobro dođe da se igra punim srcem, vrlina je što brz, a i golove zabija

potpisuje ugovor za 'bijele'

Edin Šehić (22) ostvaruje svoj dječački san, prolazi kroz liječničke preglede, prekjučer i jučer po cijeli dan i postaje nogometaš Hajduka, od lipnja, kluba za koji oduvijek navija!

Premda se čuju pitanja kako to da igrač drugoligaškog Zagreba (koji je na putu ispadanja još niže, u treću ligu) dolazi u – Hajduk, čini se da su u Poljudu uradili dobar potez i posao.

Na stranu je li to skautirao Mario Branco, signalizirao Vukmil Vukmirica, njegov agent, Šehić dolazi bez menadžerske provizije, što je bitno naglasiti. I bez odštete. Ostaje obaveza o naknadi za razvoj, ali nju ne možeš izbjeći.

Nešto je trulo u Kranjčevićevoj

U Zagrebu je, na potezu Kranjčevićeva – Zagrebello, nešto odavna trulo. Šehića se ne može tretirati kao igrača zadnjeplasiranog drugoligaša Zagreba, nego kao mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine, skretao je pozornost na sebe i dok je Zagreb bio u prvoj ligi; zabio je deset golova u prvom dijelu sezone igrajući najčešće kao desni krilni napadač; odlikuje se brzinom što ističu i naši sugovornici treneri Labrović i Mladina.

Po svemu zaslužuje priliku tim prije ako se Hajduk usmjerava na ljeto prodati Tudora i Juranovića, dvojac potencijalnih reprezentativaca, “Kineza”. A i oni su na sličan način poput Šehića, iz metropole, Zagreba i Dubrave dokopali šanse u Hajduku. S njima i Toma Bašić koji se i te kako profilira među prvotimcima. Tudor i T. Bašić su baš ponikli među “zagrebašima”.

Navijao za ‘bijele’, pa ga napali huligani

Šehić kao stanovnik metropole, gdje mu se doselila obitelj u ratnom vihoru iz Bosne (Edin se rodio 1995. u Zagrebu), pamti i događaj iz 2013. godine. Navijao je za Hajduk s prijateljima u finalu kupa protiv Lokomotive na Maksimiru (3:3, trofej Hajduku), pa su ih nedaleko stadiona kasnije sačekali huligani, napali ga/ih samo zato što su navijači Hajduka. Ima takvih primjera mladenačkog bezumlja.

Kad je nekidan Dražen Medić alfa i omega Zagreba ponudio tko će uzeti papire, Šehić se javio. Nije vjerovao, jer do jučer je gazda Medić tog istog Šehića cijenio na stotine tisuća kuna ili eura odštete, znate kako je Medić tvrd pregovarač kad su u pitanju bili odlasci Abdurahimija ili Krovinovića, primjerice, što ih je Hajduk mislio uzeti, ali su bili preskupi.

Pregovaračima Medić vadi zlatne zube. No, sad mu je pukao film, ponudio je papire i kad je Šehić vidio da je to istina, a kako kod Medića već neko vrijeme ne teče med, ni mlijeko, uputio se prema Hajduku. Mario Branco je pitao članove NO-a, složili su se!

Od pravog viška glava ne boli, na poziciji desnog bočnog tu je i Jandrek, na stranu Tudor i Juranović, ali ambicije Hajduka su i što bolji prvi sastav, ali i borba u drugoj ligi. Bit će prostora.

Šehić je mlad sa 22 godine, ima određeno iskustvo, ima i motiv. Nije mu referenca što je navijač, makar to dobro dođe da se igra punim srcem, dapače, vrlina je što brzanac, strijelac. Znaju u Poljudu da su već prebukirali momčad strancima, Šehić je isto, ajmo reć, stranac. Ali i – domaći!

Otac Jusuf igrao je u Krivaji. Iz Zavidovića su, kao i Sušići, cijela obitelj hajdukovci. Doselili u Zagreb, gdje se Edin rodio. Nakon početaka u Dubravi postao je najmlađi stipendist Zagreba i velika nadu koju je Ćiro Blažević uveo prema prvom sastavu “pjesnika”.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk