Sport Hajduk

prva prozivka

Branco: Vjerojatno će još biti jedna-dvije promjene, po svemu sudeći u obrani i napadu

prva prozivka

Bijeli” su opet u punom pogonu. Jučer je nešto iza 16 sati u Bijelom salonu stadiona na Poljudu održana prozivka igrača Hajduka pred početak priprema za drugi dio sezone, nakon čega je u 17 sati uslijedio i trening na glavnom poljudskog travnjku po ekstremnoj hladnoći. Upoznali su i Hajdukovi stranci sve “ljepote” siječnja i bure u gradu pod Marjanom.

Na prozivci je bio prisutan 31 igrač. Nedostajali su tek Josip Juranović i Fran Tudor koji su s reprezentacijom Hrvatske na turniru u Kini, kao i Brazilac Jefferson koji je zbog zdravstvenih problema jednog člana uže obitelji produžio boravak u domovini. Nije bilo već otišlih Ignacija Maganta i Marka Pejića (Lučko).

Predstavljen je i stručni stožer trenera Joana Carrilla u kojem su uz dosadašnje pomoćnike Vika Lalića i Jakova Previšića (kondicijski trener, iz tima Marija Tomljanovića, kao i Tea Bešlija) i donedavni trener vratara Splita Tihomir Bulat, Mađar Mátyás Czuczi (analiza) te posljednja prinova Španjolac Xavier Coll Planas koji će biti prvi Carrillov pomoćnik. Igračima se obratio predsjednik uprave Ivan Kos.

- Želim vam puno uspjeha i dobrih rezultata u ovoj godini, ali i zdravlja, u nogometu prije svega zdravlje određuje put. Što se tiče drugog dijela sezone nezadovoljni smo trenutačnom četvrtom pozicijom na kojom se nalazimo i apsolutni nam je prioritet to ispraviti. Moramo napraviti korak prema gore – rekao je Kos nakon čega je sportski direktor Mario Branco predstavio novi stručni stožer.

Carrillo: Gladni smo pobjeda

- Spremni smo i gladni rada, pobjeda. Želimo ovu momčad dignuti na višu razinu – rekao je trener Carrillo.

Hajduk će 23. siječnja otići na pripreme u Tursku. Je li sigurno otići tamo?

- Tamo kamo mi idemo ne bi trebalo biti sigurnosnih problema – odgovorio je Kos.

Hoće li biti još promjena u kadru?

- Prijelazni rok je tek počeo, sigurno će biti još promjena – najavio je Kos, nakon čega se nastavio set novinarskih pitanja.

Hoćete li sada sastavljati momčad za ljeto?

- Neće biti puno promjena, na ljeto smo napravili veći dio posla – smatra prvi čovjek “bijelih”.

Proljeće Vlašića 

Predsjednika je dočekalo i pitanje o transferu Nikole Kalinića iz Fiorentine u Kinu koji bi Hajduku mogao od ukupne odštete od oko 45 milijuna eura donijeti oko milijun i pol?

- Bilo bi zaista lijepo da se to izrealizira. Mi bismo dobili jedan dio tog kolača što bi nam dosta značilo – rekao je Kos.

Jeste li izračunali koliko bi to bilo?

- Naravno da jesmo, ali glavni iznos transfera se još uvijek ne zna pa...

Juranović i Tudor su u izlogu u Kini?  

- Čast nam je da naši igrači predstavljaju Hrvatsku, htjeli bismo da se pokažu u što boljem svjetlu i da se zdravi vrate. O ostalom ćemo kasnije – replicirao je Kos.

- Kina je veliko tržište koje buja. Ako dođe kakva ponuda razmotrit ćemo je, ali prije svega smo ponosni na njih - kazao je Branco. 

Sportskog direktora je dočekalo i pitanje je li ovo proljeće Nikole Vlašića?

- Nadamo se. Proljeće Vlašića i cijele momčadi Hajduka. Nadamo se da će ova godina biti bolja od prošle, da ćemo startati bolje u ovoj godini nego što smo završili prošlu – kazao je Branco.

Koji profil igrača Hajduk traži kao pojačanja?

- Prvo ćemo pogledati što već imamo u našem kadru ili u drugoj momčadi, kao što smo već povukli jednog našeg igrača iz druge lige Petra Bosančića, a onda ćemo tek tražiti igrače sa strane. Vjerojatno će još biti jedna-dvije promjene, po svemu sudeći u obrani i napadu – nije htio u detalje ići Branco koji je potvrdio i odlazak Marka Pejića kao i da se razmišlja o slanju na posudbe igrača u prvu ligu.

Kakva je situacija oko vratara?

- Startamo sa Stipicom, Grbićem i Ljubićem. Tu je i Letica iz Rudeša, još razmišljamo je li ga bolje povući natrag ili da i dalje nastupa za Rudeš – rekao je Branco.  

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk