Sport Hajduk

istra 1961 - hajduk

Zračna bitka na Drosini: visoki centar Futacs je Pušnikovo solomonsko rješenje

istra 1961 - hajduk

Istra i Hajduk, kakva će se to bitka voditi? Igralište nam je užasno, travnjak je blato, a kiša stalno pada, pričao nam je trener Istre Goran Tomić s lica mjesta, a i njega je – nota bene - uhvatila neka viroza, gripa, virusi plešu svoje jesenje kolo.

Međutim, kako god, danas u 15 sati treba se zavaljati u borilište stadiona “Aldo Drosina”. Dva su aspekta borbe, premda treneri kriju sastave, miješaju adute: zračna bitka ili brzinom kroz blato... Preskakanje ili nadigravanje.

1. FUTACS vs. ŽIŽIĆ

Dva gorostasa trebala bi se naći jedan spram drugoga, pitanje je hoće li Futacs krenuti od početka, možda bude joker u nastavku, ali Pušnik voli reći igračima da se potroše 60 minuta kao da igraju svih 90, a onda sa svojim ansamblom pričuva igra – šah, taktizira, pravi rošade.

Futacs, klasa A, svakako će naći svoju minutažu, a s pulske strane Solinjanin Nikola Žižić, nesuđeni hajdukovac kad ga je Igor Tudor još onda zaželio, glavni je zvonik istarske utvrde. U Futacsa je 196 centimetara, a u Žižića tri manje, 193. Borba u skoku, kao da košarku gledamo.

2. NIŽIĆ vs. SOLOMON

Zapovjednik obrane Hajduka, jedan od Pušnikovih kapetana “Niža”, kako mu trener tepa, uz pomoć Šimića morat će obuzdati prodore Solomona.

Nigerijac Theophilus Solomon kojega je dovela Rijeka, pa posudila Šibeniku, sad je na kaljenju u Istri. Solomon je jedan od najpotentnijih napadača HNL-a i bitno mijenja lik Istri na bolje...  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk