Sport Hajduk

a klasa

Marko Futacs: U svaku moramo ući kao da igramo protiv Dinama!

a klasa

Ponovno rođen nakon devet mjeseci! Marko Futacs (26), mađarski centarfor koji je došao u Hajduk pomoći sebi i "bijelima", zabio je dva "neslužbena" gola prošlog tjedna, zajedno s Franom Vojkovićem.

Strijelci isti kontra Zmaja u Blatu i Zrinjskog u Poljudu. Vojković i Futacs. Svjetla pozornice uperili smo pak u – Futacsa. Dugo ga čekamo.

- Da, ponovno rođen, baš nakon devet mjeseci! – širok je osmijeh u Mađara. Opet vjeruje sam sebi.

Došao je "u rasutom stanju" od ozljede križnih ligamenata i onda još dobio udarac ravno u koljeno u Sinju, pa je povratak potrajao duže od pepavih prognoza. Ispalo je kao da je "mačak u vreći" i veteran. Ali, od Marijana Pušnika uvijek nazvan "klasa A" i - dar s neba. Imajmo strpljenja, uči nas slovenski trener.

- Sad sam sve probleme riješio, zdravlje je 'ok' i bolje se krećem po terenu, što je već sasvim nešto drugo od mojih početaka kad sam došao. Vraćam i vjeru u sebe, fali mi još malo snage, ali sve je bolje - pričao je poslije Zrinjskog.

Onako visok, tipični engleski centarfor kakvog Hajduk nije imao valjda još od vremena Pere Nadoveze, da skače i u skoku rastura, zapravo je oklada za buduća vremena.

Izveli ste penal i zabili, a niste bili određeni od Pušnika?

- Nadam se da mi trener nije zamjerio. Uzeo sam loptu, pustili su mi je. Prekršaj je bio na meni, međutim osjetio sam se spremnim da šutiram s bijele točke. Bilo mi je potrebno zbog samopouzdanja. Nije to bio nikakav "disrespect" prema treneru, nipošto, nije to bilo da ga ne poštujem...

Ispričali ste mu se?

- Jesam, objasnio sam odmah, nakon udarca sam poviknuo s terena da mi je žao, da se ne uvrijedi. Ali, i da mi je drago da sam zabio. Za mene je važan svaki gol i svaka utakmica, trener to razumije. I ove male su važne, koje nisu prvenstvene, da vratim osjećaj. Zbog golova sam došao u Hajduk i ne vidim trenutka da budem onaj pravi.

Koliko fali?

- Sve manje.

Smršavili ste, koliko vidimo?

- Dobro vidite, ali neću vam govoriti koliko! Jesam, smršavio sam. Naporno radim ("very hard") da se vratim u formu. Naročito u teretani radim, da ojačam mišiće. Najteže mi je bilo vratiti vjeru da ću opet normalno trčati, pa zabijati. Bilo je i straha, opreza možda i pretjerano, međutim sve je to sad iza mene. Sjajno se osjećam!

Protiv Dinama niste ušli u igru, ali sad slijedi novi ciklus utakmica za bodove i sigurno će biti prilike za vas, traže se vaši golovi?

- Trener nam je već govorio, svaka prva je najvažnija, to je sad Split. Nema malih utakmica i nema veze što su oni na dnu. U svaku moramo ući kao da igramo protiv Dinama!

Možemo li reći da ćemo u finišu jeseni vidjeti pravog Futacsa?

- O da, apsolutno! Golove s prijateljskih utakmica prenijet ću u prvenstvo! - obećao je gorostas, sa 196 centimetara visine Guliver Hajdukova napada.

Gol svakih 66 minuta

Na stranu Zmaj u Blatu i Zrinjski, dosad je Futacs u šest službenih nastupa zabio četiri gola! Za reć' pravo u 267 minuta, od šest nastupa igrao je prosječno po šest poluvremena.

"Prolazno vrijeme" zabijanja mu je više nego solidno, gol svakih 66 minute, dva Jalžabetu, po jedan Slaven Belupu i Cibaliji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk