Sport Hajduk

prijateljski susret

Hajduk sjajnim prvim poluvremenom dobio vodeću momčad BiH, navijači Zrinjskog oduševili

prijateljski susret

Mjesec dana nakon Širokog Brijega (3:1), ništa bolje na Poljudu se nije proveo ni drugi bosanskohercegovački premierligaš. I to jači, aktualni prvak Zrinjski. Hajduk je lako, rutinski porazio sastav iz Mostara, opet su po gol, kao Širokom, zabili Frane Vojković i Marko Futacs.

Vojković je načeo goste preciznim udarcem ljevicom u suprotni kut s desetak metara iskosa, a mađarski je napadač izborio i realizirao penal. Sve to unutar prvih 20 minuta.

Imali su gosti par poluprilika, a najbolju je spasio Stipica pravovremenim istrčavanjem ispred Todorovića u prvom dijelu. U drugom dijelu od nogometa nismo vidjeli mnogo, što je i očekivano kad uslijedi veliki broj zamjena. Gosti jedino mogu žaliti za propuštenim dobrim prilikama Bilbije i pogotovo Mrkaića.

- Rekao sam igračima da trebamo stvoriti pobjednički mentalitet, ipak je ovo međunarodna utakmica. Zrinjski je ozbiljan tim, prvak BiH i vodi u prvenstvu. Izvanredno smo krenuli prvih 20 minuta, ali nakon pola sata momci su se opustili. Dobili su jezikovu juhu u poluvremenu zbog jednog slobodnog udarca. Imamo dvije, tri kombinacije i ne dopuštam da igrači sami nešto izmišljaju. Dosad nisam kaznio igrače, ali baš izazivaju tu sudbinu - rekao je poslije utakmice Pušnik i dodao:

- U nastavku sam dao priliku mlađim igračima da malo osjete Poljud i prvi tim. Nije baš sve bilo dobro nakon tih 2:0, ali na kraju sam zadovoljan pobjedom i odnosom u prvom poluvremenu.

Na kraju svakako valja pohvaliti navijače Zrinjskog, Ultrase, kojih se na južnoj tribini Poljuda skupilo čak tristotinjak. Cijelu utakmicu nisu stali navijati i bubnjati, baš su impresionirali svojim angažmanom. Eto, prvi put da je netko drugi osim Torcide imao navijačku prevlast na Poljudu. Barem na jedan dan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk