Sport Hajduk

raspucani bili

Hajduk ima moćan napadački arsenal koji melje! A sada - Dinamo!

raspucani bili

Nakon Hajdukove "šestarde" u mreži Cibalije – a sad Dinamo! Sve viđeno protiv Vinkovčana odmah prekriva zaborav čim se s tribina, dok se probušena mreža Cibalije još tresla, orilo i dozivalo: Idemo u Maksimir! I štošta još sočnog na adresu Dinama, kako to već ide s navijačkim folklorom.

Nakon slabašnog prvog dijela u kojem su "bijeli" spavali, usnuli su ranim pogotkom i dopustili da im Cibalia izjednači, furiozan nastup Hajduka u nastavku raspršio je sve vinkovačke iluzije; ispisao najbolju pozivnicu da se "Bili vlak" idućeg vikenda napuni do vrha i krene put metropole na hrvatski derbi.

Doista, zaboravimo prvih 45 minuta. Jer, golovi su u nastavku počeli padati kao zrele kruške, kao dokaz da Hajduk može kad hoće. Padali sve do šestog što ga je zabio Marko Futacs i odmah smo grozničavo vrtjeli po arhivi kad je to Hajduk zadnji put zabio šest komada??? Hm, kad...

Pa sad, u srijedu, u Jalžabetu. Tamo je bilo 6:0!

Dobro, to je neka druga priča. Ali, u prvenstvu? Evo ga. Prije dvije godine Zadru. U Poljudu, 6:0. Dva Kouassi, dva Maglica, Caktaš i Gotal. Šest. Iz te utakmice na terenu su ove večeri bili Lovre Kalinić na golu Hajduka, ali i Jure Jerbić, zapovjednik protivničke obrane i čuvar mreže (da čuvar?!) Mladen Matković. Tada u dresu Zadra, a sad u Cibaliji.

Dogodi se tu i tamo šestica, zabili su "bijeli" i šest golova Partizanu 1976., pa Dinamu 1955., doduše svaki put - u gostima! Ovu Hajdukovu potpisuju Marijan Pušnik i Mario Branco. Sastavili su napadački arsenal.

Naravno, nismo zaboravili da je prije mjesec i pol Dinamo u Poljudu slavio 4:0, a mogao je i peti zabiti. Još jedan prilog pozivnici - svi u Maksimir!

Hajduk je ove subotnje večeri bio sav - "afrički đir". Napisali smo vam, trojac tamnoputih napadača/ofenzivaca, zvijezde tamnog sjaja Ohandza, Said i Barry, zaigrali su svi zajedno od prve minute. Vlašić je ozlijeđen i nije mogao nastupiti.

Hajdukova "Afrika - paprika" zapaprila je Cibaliji i pokazala se kao golema snaga "bijelih" u nastavku prvenstva. To što je Hajduk spavao i hodao prvih 45 minuta ostavljamo na dušu Pušniku. Kad je podviknuo na odmoru u svlačionici, bila je to druga pjesma.

A sad – Dinamo!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk