Sport Hajduk

prvenstveni prvijenac

Futacs: Nadam se da je ovaj gol početak dobre serije

prvenstveni prvijenac

Marko Futacs zabio je prvi pogodak za Hajduk u službenim utakmicama. Mnogo je bilo kritika na njegov račun zbog dosad neuvjerljivih izdanja koja su, mora se naglasiti, znatno prorijedili problemi s ozljedama, ali nakon što je mađarski div (196 centimetara) zabio Širokom Brijegu u prijateljskom ogledu na Poljudu prije dva tjedna postigao je u subotu i prvenstveni prvijenac. Po ulasku s klupe zabio je posljednji gol u uvjerljivoj 4:0 pobjedi protiv Slaven Belupa.

- Presretan sam zbog prvog pogotka. Dug je bio moj put do ovog trenutka. Čak i duži nego što sam očekivao – rekao je Futacs iza kojeg je pauza od gotovo godinu dana neigranja. Zbog ozljede desnog koljena još u dresu turskog Mersina izbivao je s terena još od listopada, a u studenome je operiran. Oporavio se, ali po dolasku u Hajduk ozlijedio se opet u srpnju na prijateljskom susretu protiv Junaka.

- Kada sam potpisao za Hajduk ozlijedio sam se i ponovno sam mjesec dana bio izvan terena, u najgorem trenutku. Sad je to iza mene. Sretan sam i nadam se da je ovaj gol početak dobre serije – nada se Futacs.

Nesvjesno čuva nogu

Ozljede su sada prošlost?

- Vjerujem u to. Nije se lako vratiti u formu nakon deset mjeseci neigranja. Ozljede imaju i psihološke posljedice. Sad imam problem što stalno nesvjesno koristim jaču nogu, pokušavam “čuvati” drugu nogu. Pa se pojave i sitnije ozljede, nekad traju dan, nekad tri. Najvažnije je da ne propuštam treninge tijekom tjedna.

Kada možemo očekivati da ćeš biti u pravoj formi?

- E, to je baš dobro pitanje. Nadam se da ću biti u punoj formi za nekoliko tjedana. Iz dana u dan se osjećam sve bolje. Ako ne bude opet tih sitnijih ozljeda i “glava” bude dobra bit će sve u redu.

Klupa ga ne pogađa 

Said je zabio dva gola, Ohandza je radio dar-mar, ti si zabio prvenstveni privijenac... Hajdukov napadački arsenal izgleda mnogo opasnije, velika je i konkurencija za mjesto u momčadi između Ohandze, Saida i tebe?

- Sretan sam zbog toga, a to mi je i veliki izazov. No, zato sam i došao ovdje. Nisam došao u Hajduk samo da bih igrao, nego i da imam pravu konkurenciju za mjesto u momčadi. U svakoj provedenoj minuti na terenu moraš dati sve od sebe. Evo i sada kada sam ušao u zadnjih deset minuta moram dati maksimum, ne smijem biti pogođen time što nisam starter.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk