Sport Hajduk

2001.- sezonu za pamćenje obilježilo je ronaldo iz turčinovića

HR VREMEPLOV: Utakmica života Stanka Bubala (VIDEO)

2001.- sezonu za pamćenje obilježilo je ronaldo iz turčinovića

Odlučio sam se na lažnjak, iako bi većina igrača bila pucala, kaže Bubalo

Odlučio  sam se na lažnjak, iako bi većina igrača bila pucala, kaže Bubalo

Nakon pet uzastopnih titula zagrebačkih “modrih”, Hajduk je u sezoni 2000/01. napokon vratio naslov prvaka u Split.

Te sezone “bijeli” su se s Dinamom sastali šest puta, i bili su poraženi čak pet puta (tri puta u prvenstvu, te dva u finalu Kupa).

Ipak, ona jedina pobjeda, 3:1 na Poljudu na Veliku Subotu 14. travnja, usmjerila ih je k prvome mjestu.

A junak te utakmice bio je dvostruki strijelac Stanko Bubalo. Najprije je u 11. minuti iskoristio ubacivanje Ivana Leke zdesna i na drugoj stativi zabio za 1:0.

Izjednačio je bivši hajdukovac Goce Sedloski u 23. minuti, a sedam minuta kasnije Bubalo je zabio svoj drugi gol, prevario je Sedloskog i Butinu, te poslao balun u praznu mrežu.

- To je nešto neopisivo, zabiti dva gola Dinamu u Splitu, zato mi je ta utakmica duboko u sjećanju, najdraža u Hajdukovu dresu. Mi smo tada možda bili financijski slabiji, ali igrali smo srcem.

- Rekao mi je jedan prijatelj da je prije prvoga gola “kuvalo” na tribinama, da je prijetilo izbijanje većih nereda. Kod drugoga gola lopta je sretno došla do mene, a ja sam se odlučio na lažnjak iako bi možda većina igrača bila pucala - prisjetio se “Ronaldo iz Turčinovića”.

Dvadeset minuta prije kraja Igor Musa je zabio sjajan gol s 20-ak metara i Hajduk se Dinamu primaknuo na bod zaostatka. Na kraju su ih “bijeli” i prestigli, a titulu su osvojili pobjedom 4:2 u Varaždinu.

- Bila je to nezaboravna sezona, zaostajali smo devet bodova za Osijekom. U zadnjemu kolu cijeli Split se preselio u Varaždin. To će ostati zlatnim slovima upisano za sve igrače koji su tada igrali za Hajduka, uključujući i doček na Rivi - kaže Bubalo, danas igrač Širokog Brijega.

14.4. 2001. - Hajduk - Dinamo 3:1 (0:0)

Split: Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 32.000.

25. kolo HNL-a.

Sudac: Ivan Novak (Varaždin) - 6,5.

Strijelci: 1:0 Bubalo (11), 1:1 Sedloski (23), 2:1 Bubalo (30), 3:1 Musa (70)

Žuti kartoni: Bubalo, Bošnjak i Carević (Hajduk), Agić, Pilipović i Balaban (Dinamo).

Igrač utakmice: Stanko Bubalo (Haj).

Hajduk: Pletikosa (6,5), Miladin (7), Rendulić (6,5), Sablić (7), Miše (6,5), Đolonga (7), Musa (7,5), Leko (7), Deranja (7) (od 82. M. Bilić -), Bošnjak (7) (od 90. Andrić -), Bubalo (8), (od 87. Carević -).

Dinamo: Butina (6), Leutar (5,5), Bosnar (5), Pilipović (5), Drpić (5), Sedloski (6), Agić (5), Šokota (5), Balaban (6), Mikić (5), I. Cvitanović (4,5) (od 65. Pavlović -).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk