Sport Hajduk

burićev nasljednik

Tko je Marijan Pušnik? Predstavljamo novog trenera Hajduka

burićev nasljednik

Marijan Pušnik prošle sezone vodio  je momčad Olimpije. Na klupu kluba kojeg je u to vrijeme ujedno preuzeo poznati nogometni biznismen srpskih korijena Milan Mandarić sjeo je na ljeto. Međutim, s kormila kasnijeg prvaka Slovenije smijenjen je već u prosincu. Zanimljivo, u trenutku dok je Olimpija bila na vrhu tablice.

Tada je Olimpija kao lider imala tri boda prednosti pred prvom pratnjom, ali je dobio otkaz zato što je “izgledalo kao da se bore za sedmo ili osmo mjesto”. Katastrofa se za Pušnika dogodila u Krškom. Otkazu je kumovao gostujući poraz 1:2, ali nakon što je Olimpija povela i imala igrača više.

Dakle imao je rezultate, ali ne i dojam. Kasnije je do titule prvaka s Olimpijom (klub koji se ranije zvao Bežigrad) došao Talijan Rodolfo Vanoli. Talijan je naš stari znanac, ljetos ga je s Koperom eliminirao baš Hajduk Damira Burića. A kako se sudbina poigrala, sada je niti godinu kasnije Vanoli naslijedio Pušnika, a Pušnik Burića. Kako je iznenađujuće ostao bez posla u Olimpiji, tako mu se otvorila prilika u Hajduku. Kao favorit slovio je Željko Kopić, ali...

Pedesetpetogodišnji Pušnik u trenerskoj karijeri vodio je mahom slovenske klubove Celje, Maribor, Rudar Velenje, na počecima trenerske karijere i Dravograd, Korotan te lani Olimpiju. Trener rodom iz Slovenj Gradeca radio je još i u iranskim klubovima Pasargadu iz Teherana i Damashu, austrijskom trećeligašu SAK Klagenfurtu te tadašnjem japanskom drugoligašu Avispa Fukuoki. Olimpija je bila deseti klub koji je vodio u karijeri.

Privatno je Pušnik zanimljiv lik. Igračku nogometnu karijeru započeo je u niželigaškom klubu Ojstrica.

Jedno vrijeme u mladosti posvetio se glumačkoj karijeri koji je naprasno prekinula teška prometna nesreća. Pušnik je zaspao za volanom i zabio se u stablo, liječnici su se tri dana borili za njegov život. Pušnikove momčadi najčešće igraju u formaciji 4-2-3-1.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 34FirstPrevious[1]2345678910Last