Sport Hajduk

ne postoji precizna evidencija

Jefferson prvi tamnoputi kapetan Hajduka?

ne postoji precizna evidencija

Kapetan Hajduka – stranac! Furešti za kapetana "bijelog broda". Rijetkost.

Nije ih bilo puno kroz povijest, a sad u nedjelju najprije je Tino Sušić poveo "bijele" od prve minute, a kad je reprezentativac Bosne i Hercegovine izlazio iz igre kapetansku traku dobio je – Brazilac Jefferson!

Je li Jefferson ujedno i prvi tamnoputi kapetan Hajduka?

Imao je Žef traku na nekim prijateljskim utakmicama, u Antalyji, a ovo mu je sad u službenoj utakmici prva takva počast i dobio je prije recimo Hrvoja Milića koji je u nedjelju protiv Istre igrao puno bolje nego u zadnje vrijeme, a bilo je rečeno da su kapetani ovog proljeća redom Kalinić, Nižić, Sušić, Milić...

No, Jefferson je odlukom na licu mjesta, ili po trenerovoj uputi, dobio traku prije Hrvoja, koji – koliko vidimo - nije imao ništa protiv, premda je za za Hajduk debitirao još tamo 2008. godine, kao junior.

No, neka Žefa, po svemu je to veliko priznanje zaslužio, pa makar traku "bijelih" Brazilac nosio petnaestak minuta.

E sad, tko je sve bio stranac kapetan Hajduka? Već smo se pitali, nije li Žef prvi tamnoputi?

- Ma, bio je jednom tamnoputi Mass Sarr, Liberijac, sigurno, je, na jednoj utakmici u Poljudu, e sad na kojoj ne znam, je li prijateljska ili službena, ali da' bi glavu da je bio – raspravljalo se jučer poslije utakmice.

Za reć' pravo, tako piše i u Hajdučkoj škatuli, jednom od tiskanih izdanja Hajdukove povijesti, međutim neprecizno, po sjećanju.

Činjenica je da u Hajduku ne postoji precizna evidencija. Na primjer, tko zna je li Jirka Sobotka, tamo prije Drugog svjetskog rata, kao veličanstveni nogometaš koji je došao iz ondašnje Čehoslovačke u Hajduk, koji put ponio traku, pa neka je u ta doba neprikosnoveni kapetan bio Jozo Matošić.

Nema zapisa. Od stranaca sigurno je to bio Josip Skoko, jer je Australac, 51 nastup za "klokane", pa neka je i naš i Australac.

Mirko Hrgović, junior Hajduka i hrvatski državljanin, Sinjanin, na primjer po reprezentaciji je – stranac, jer igrao je za Bosnu i Hercegovinu.

Senijad Ibričić baš kao i Tino Sušić, reprezentativci su BiH, ali i domicilni naši nogometaši. Kapetani Hajduka.

Jefferson je pravi furešti kapetan. I tamnoput. I to je bio događaj s utakmice protiv Istre.

I je li ga Mass Sarr pretekao, makar jednom, makar neslužbeno? 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last