Sport Hajduk

bijeli aduti u napadu

Sušić i Vlašić: dvije svijetle točke koje daju nadu za pobjedu Hajduka

bijeli aduti u napadu

Dvije svijetle točke daju nadu Hajduku za srijedu, dva povratnika kojih primjerice nije bilo prošlog tjedna u zaprešićkom blatu: Tino Sušić i Nikola Vlašić.

Nije ih bilo jer je prvi svaki čas kartoniran i obećao je da će suzbiti nervozu, a potonjeg smo jedva dočekali nakon 90 dana duge pauze, što se hoćeš-nećeš moralo osjetiti; kako na njegovu formu u povratku,  tako i ukupno na Hajdukovu igru koja je ostala bez Caktaša i Balića, te bez Vlašića.

A što smo nekako nepravedno ostavljali po strani, kao da je Damiru Buriću, treneru, svejedno bilo odjednom zbrojiti takav nedostatak, da ne spominjemo opet i iznova kako od prinova baš i nema neke vajde...

Uglavnom, nije Hajduk naročito plijenio igrom ni protiv Zagreba, igra zapinje jer dugo putuje lopta kroz akcije sve do protivničkog gola, a ideal je, nismo zaboravili, kako se nakon dvadesetak dodira zabio gol Istri u Puli: uradio je to Milić poslije akcije stani, pa gledaj, zbrajaj dodire.

I sad Hajduk teži svaki put da na sličan način poentira, traži prostor i kombinira, premda se često te pomalo komplicirane akcije razbiju, rasplinu o protivničku obranu.

No, važno je težiti - savršenstvu. Ne igra se tko nabije dobije. Nego se akcije grade temeljito, strpljivo. Od temelja se gradi kuća, pa kroz minsko polje protivnika.

Uglavnom, ako se Hajduk ima u koga pouzdati pred dva okršaja protiv Dinama, sad u kupu, pa u nedjelju prvenstvu, onda su to dva – reprezentativca. 

1. Tino Sušić – najavio je kako je protiv Dinama najvažnije da se ne primi gol, ali ne vjerujemo da bi potpisao u najavi 0:0 u srijedu u Poljudu. Samokritično je rekao da nije zadovoljan svojom igrom (premda je bio najbolji), ali je najavio i borbenost, ne smatra nemogućom misijom eliminirati prvaka i lidera u dvije utakmice i ući u finale kupa. Ako tu netko može presuditi u korist "bijelih", onda je to Tino. Igra možda i najvažnije utakmice u karijeri u bijelom dresu, prije ljeta. Donio je kup prije tri godine, kad je bio jedan od nadahnutih igrača, taj nastup protiv Lokomotive ga je lansirao među vrijedne hajdukovce, a sad je već - gazda u momčadi. Preuzima odgovornost i obećao je da neće više biti kartoniran. Glavni je oslonac momčadi u kojoj je pregršt igrača oko 20 godina pa i mlađih.

2. Nikola Vlašić – drugi adut Burića, ako Dinamo ima Pjacu, da se s njim prošeta, onda Hajduk ima Sušića i – Vlašića! Dugo smo ga čekali, on bi sada sa Sušićem morao stvoriti duo koji bi nosio napadačke ambicije "bijelih". Sušić prihvaća igrati "lažnog centarfora" i utoliko mu pomaže, a Vlašić iz drugog plana može igrati ono što najviše voli.

Ako već nema ništa od Ohandze, Arteage i (barem dosad) Veleza, onda je Hajduk preoblikovao svoj postojeći kadar i servirao Niksiju poziciju koju je i jesenas priželjkivao. Vlašićeva igra protiv Zagreba bila je obećavajuća, premda na refule, što je i logično, poput bure koja je puhala.

Svejedno, Vlašić je pokazao da je Hajduk s njim življi i opasniji i to nije mala stvar u svjetlu građenja optimizma za dvoboje protiv Dinama, sutra i u nedjelju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last