Sport Hajduk

Gabrićev prijatelj iz Belupa: Drago je sve nervozniji zbog male plaće u Hajduku

Kronologija prvenstvene utakmice Hajduk - Slaven Belupo (3:1) odigrane 23. kolovoza ove godine: 70. minuta - Kaja Rogulj sapleo je Nikolu Kalinića i napravio penal, Kalinić je zabio za 2:1. 77. minuta - Kaja Rogulj na nedozvoljeni je način u skoku omeo Kalinića, novi penal. Kalinić je opet zabio, za 3:1!

Ovakav uvod samo je jedan od razloga da baš s Kajom Roguljem razgovaramo o današnjem kup susretu između Slaven Belupa i Hajduka. U toj splitskoj utakmici bio je odlučujuči čimbenik.
- Joooj! Nemojte mi, molim vas, to ni spominjati - uhvatio se za glavu Rogulj.

- Ma, svi koji poznaju nogomet vidjeli su što se tamo dogodilo, to je sve što ću reći o tome. Ne bih se više vraćao na tu nesretnu epizodu.

Veza Omiš - Posušje

U Slaven Belupu proteklih dana vlada potpuna mobilizacija. Nakon prvenstvenoga poraza od Hajduka Koprivničani nikako ne žele ponoviti isti scenarij i danas. “Čišćenje glave” pred veliku utakmicu Rogulj i njegovi kolege redovito obavljaju u Ludbregu. Dakle, karantena...

Kaja Rogulj, Garićev školski kolega
- Idemo u Crnkovića (Hotel Crnković, nap. a.). Ne radimo ništa posebno, opuštamo se i surfamo po internetu te se upuštamo u ćakule koje nisu vezane za nogomet - opisao je djelić atmosfere Rogulj.

Sadašnji branič Slaven Belupa svoje je nogometno djetinjstvo proveo u dresu Hajduku. Ipak, nikad nije dobio priliku odjenuti seniorski dres splitskoga kluba.
- Radio sam s čitavim nizom trenera mlađih uzrasnih kategorija, a zadnji je bio Siniša Jalić - sjetio se Rogulj.

Nogometnih prijatelja je iz tih dana ostalo mnogo, a nekolicina će se na travnjaku danas obrušiti na njega.
- Tomislav Bušić je iz te generacije, a i Drago Gabrić. S Gabrićem sam bio i ostao najprisniji jer smo zajedno išli i u srednju Trgovačku školu. Bili smo podjednaki što se ocjena tiče, malo gore, malo dolje. Najviše smo problema imali s izostancima, ali sve je to bilo zbog nogometnih treninga i putovanja - pojasnio je branič Slaven Belupa.

Drago Gabrić je s vremenom postao jedan od najboljih igrača Hajduka. U velikoj je formi, stalno je pod povećalom stranih, ali i domaćih menadžera.
- Zaslužio je to. Naravno da rado pogledam kako je Gabrić odigrao i popričamo zajedno o svemu. Znam da je u zadnje vrijeme sve nervozniji zbog male plaće koju trenutačno ima. Definitivno je zaslužio bolji ugovor, pogledajte samo kako igra.

Iz Hajduka je Rogulja put odveo u Omiš.
- Tamo sam također igrao kao junior, a potom sam završio u Posušju gdje sam proveo tri godine. U Posušje me doveo trener Vjekoslav Lokica i tamo sam odigrao svoje prve seniorske utakmice - kaže Rogulj.

Protiv Hajduka danas njegov klub čeka važna i teška utakmica.
- Sezonu smo otvorili odlično, a potom nam se dogodio neočekivani pad forme. Sve je krenulo prema dolje, ne znam je li to zbog nagomilanog umora ili nekog drugog razloga. Ako uspijemo proći dalje u kupu isprat ćemo gorak okus kojega definitivno ostavljaju neke nedavne naše loše predstave - najavio je Rogulj koji bi i danas trebao biti u prvome sastavu Slavena unatoč tome što je trener “farmaceuta” Mile Petković najavio brojne promjene u odnosu na nedjeljni susret.

pero smolčić

Buljan obećao: Dragi Gabriću uskoro novi ugovor

- Odmah nakon utakmice zadnjega kola u Šibeniku mi ćemo sjesti s Gabrićem i ponuditi mu novi ugovor. Vjerujem da će to Gabrić prihvatiti i ostati dalje s nama - kazao nam je sportski direktor Hajduka Ivan Buljan.

(SA)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last