Sport Hajduk

najljepše je doma

Hrvoje Milić: Nedostaje mi utakmica, ali mislim da ću moći brzo uhvatiti ritam; Bilo je i drugih ponuda

najljepše je doma
Skoro kao Godota, tako je izgledala sapunica oko dolaska lijevog braniča Hrvoja Milića u Hajduk. Čekali su se međusobno, Hajduk Milića i Milić Hajduka i na kraju dočekali. Ovaj treći pokušaj u "bijelom" dresu dogodit će se nakon mjesec i pol dana ustrajnog rada "na papirima" iz ruskog Rostova.

No sada je okončano sve, trogodišnji ugovor je potpisan i iako se već sve objavilo i prije Hrvoje Milić je danas predstavljen medijima. Onako kako spada u pratnji predsjednika uprave Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića. 

- Dugo su trajali pregovori, zajednički smo pokušavali riješiti odnose Milića i Rostova, zapinjalo je, ali uspjeli smo završiti papirologiju. Vjerujemo da će Hrvoje opet biti reprezentativac, da će dati novu dimenziju našoj momčadi. Očekujem dobar Hajduk, neću davati velike najave, ali vjerujem da ćemo biti ugodno iznenađeni – kazao je predsjednik Brbić.

Hrvoje Milić je imao dosta toga za ispričati, uvijek se nađe nešto novo, od pokušaje Rijeke da ga privoli na dolazak na Kantridu/Rujevicu, brzo dogovora sa Hajdukom i održane riječi, odnosa prema "bijelima" i navijačima.

- Najljepše je što sam se vratio doma, hvala što su me čekali. Hvala svima što su me podržavali, bili uz mene. O financijama se nema što pričati. Što se tiče prijašnjih situacija u Hajduku, nemam kome šta zamjeriti od prijašnjih uprava, sada sam tu i želim ostaviti trag u Hajduku - započeo je Milić.

Zašto Hajduk, bilo je još ponuda?

- S predsjednikom sam se našao, dogovorili smo neke stvari i pri tom sam ostao. Bilo je drugih ponuda, dva turska kluba, dva kluba iz Rusije, po jedan iz Italije i Francuske. Došao sam i da budem bliže izborniku, nadam se reprezentaciji, a ovaj potez je ulaganje u budućnost, to svi znaju.


Nije tajna da je Milić pratio "bijele" na početku sezone, gledao utakmice, stekao uvid u momčad i koje su joj mogućnosti pa je meritorno mogao i kazati što očekuje za dalje.

- Bilo je oscilacija u prvenstvu, ali Europa je puno utjecala na to. Rijeka i DInamo nisu toliko nedodirljivi kao što su bili zadnje dvije sezone. Vjerujem da će prvenstvo biti zanimljivo, da ćemo biti dobri nakon što prođe play-off.

A gledanje sa navijačima, ne sa recim Zapada, nego namaksimiru s juga gdje ga je ulovila i kamera.

- Moja ljubav prema Hajduku je poznata, svi to znaju i podržavaju me. Zato sam išao na jug Maksimira, s prijateljima s kojima sam cijeli život

Koliko može odmah pomoći momčadi, čak i za ovaj play-off Europske lige.

- Trenirao sam privatno, ali to nije isto kao s momčadi. Sigurno će mi trebati malo da uđem u ritam. Nedostaje mi utakmica, ali mislim da ću moći brzo uhvatiti ritam. Euforija koja je sada oko momčadi je dobra, ali je treba održati. Ovisi puno o Europi, uvjeren sam da ide dobro, mislim da u prvenstvu možemo konkurirati za vrh ljestvice - zaključio je Milić.

Hrvoja Milića se dugo čekalo, skoro pa ko' Godota, ali je ovo bila prilika da se čelnim ljudima u operativnom dijelu Hajduka postavi još nekoliko pitanja. Malo o kadrovskoj strukturi, prijelaznom roku, dolasci, eventualni odlasci .... no uskraćena je znatiželja predstavnika medija. Jer i predsjednik Brbić i sportski direktor Vučević nisu baš bili od volje za odgovore.

- O tome ćemo pričati 31. kolovoza – kratko je odgovorio Brbić.

Znači bit će još nešto ?

- Pričat ćemo tada, nije daleko 31. kolovoza – zaključio je Brbić.

Nije pričljiviji bio niti Vučević, a baš je predstavnike medija zanimalo to skautiranje, kako su nađeni Jeffreson, Billy, pa i nešto ranije dovedeni igrači koji se pokazuju kao dobar ulov. Pa evo sada i Hrvoje Milić.

- Dobili smo bitnog igrača, bili smo tanki na njegovoj poziciji, lijevog braniča i sretan sam što smo dobili dobrog igrača. Imamo mladu momčad koja je talentirana i vjerujemo da idemo u dobrom smjeru. Nismo u euforiji, znali smo da će rad donijeti rezultat i to se polako ostvaruje – uzvratio je Vučević.

Ostali igrači, niste nam često u gostima, željeli bi nešto znati. Recimo kakva je situacija oko Milevskyog - gdje je, ostaje li, odlazi li ?

- Ne bih volio otvarati te teme, ovo je predstavljanje Hrvoja Milića i neka na tome ostane – ljubazno je uzvratio sportski direktor i ostavio novinare u neizvjesnoti.


robert radica
foto: tom dubravec / cropix

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last