Sport Hajduk

hajduk na baltik

Milović: Ispadanje od Estonaca bi bila katastrofa, a onda može Koper!; Brbić: Prva u Poljudu bi bila pun pogodak

hajduk na baltik
Ždrijeb se u taboru Hajduka čekao baš s velikim nestrpljenjem, prethodnica se već smjestila u austrijski Steyr, team-manager Krešimir Mikulandra spojio se odmah na internet u hotelu Christkindlwirth, dok je momčad još bila debelo u autobusu, a i sportski direktor Goran Vučević sa snimateljem Željanom Prkićem još je "pipao" automobilom put kroz visoka brda Austrije.

- Nije Kazahstan! - javio je Mikulandra odmah sretnu vijest Vučeviću.

Odahnuli su hajduci, dosta im je tog iskustva nadomak Kineskog zida od prošlog ljeta. Samo nemoj Ordabassy. I nije.

Onda se i druga "nepohoda" riješila:

- Nije ni Sutjeska iz Nikšića!

- Dobro je – odahnuo je s druge strane etera Goran Vučević.

Estonci su potom primljeni s olakšanjem, mada se najavilo za Maltežane, ali sad treba izvrnuti domaćinstvo, da se ne igra u Dugopolju. Sillamäe bi trebao biti domaćin u gradiću Rakvere, jer im igralište nema UEFA
licencu.

Sillamae igra kući protiv Flore Tallinn u subotu u 15.30 sati.

Milović: Ispadanje bi bila katastrofa

Kapetan Goran Milović je rekao:

- Prvi je u busu na putovanju saznao Dante Stipica, nekako je prvi vidio i javio da su Estonci naš protivnik. Put je minimalno tri sata avionom i to nije najbliže.

Dodao je:

- Molili smo Boga da ne bude Kazahstan. To bimbilo mrcvarenje od puta. I da ne bude nitko s prostora bivše Juge, to su onda posebno vruće utakmice, a mlada smo ekipa bez iskustva, bilo bi zeznuto da igramo sa Sutjeskom.

Milović kaže:

- Vjerojatno je slično kao i Skonto Riga, Litva, Latvija. Estonija, sličan mentalitet. Ne smijemo potcijeniti, stožer će sigurno sve analizirati da dobijemo širu sliku, to je bitna. Kad bolje razmisliš, dobar je ždrijeb! Ispadanje bi bilo katastrofa!

- Vjerujem da će u drugom pretkolu naš protivnik biti Koper, i to je sve prolazno. Poraz zimi 0:2 od Kopra na zimskim pripremama nije bila realna slika - dodao je Milović.

Brbić: Dobro smo prošli

Predsjednik Hajduka Marin Brbić predstavljao je Hajduk na ždrijebu u švicarskom Nyonu. Od prvog čovjeka "bijelih" neposredno nakon "plesa kuglica" zatražili smo komentar.

- Zadovoljan sam ždrijebom, iako je moglo biti i bolje, ali moglo je svakako biti i gore – smatra Brbić nakon što je kao prvi europski protivnik Hajduka izvučen estonski Sillamäe Kalev.

- Vidjet ćemo još tko je protivnik u drugom pretkolu, ali i tu smo također mogli izvući i težeg i slabijeg protivnika. Optimisti smo, no nijednog protivnika ne treba potcijenjivati, danas svi igraju nogomet. Mislimo da možemo doći do trećeg pretkola, ali idemo korak po korak – naglasio je Brbić.

Najveća briga Brbiću bio je pokušaj da se zamijeni domaćinstvo u prvom pretkolu. Hajduk bi želio obrnuti domaćinstvo, da se prva ipak igra u Splitu, a uzvrat u Estoniji jer se tako ne bi ulazilo u termine Ultra Festivala na Poljudu.

Što se tiče drugog pretkola tu je ždrijeb bio naklonjen Hajduku i Ultri pa se ionako po željama kluba drugi susret igra na Poljudu.

- Pokušavamo zamijeniti domaćinstva u prvom pretkolu, radimo na tome i više će se znati u idućim danima. Predsjednika estonskog kluba nije bilo na ždrijebu. Međutim, kontaktirali smo ih odmah nakon ždrijeba. Poslali smo im zahtjev sa željom da se prvi susret igra na Poljudu. Treba biti strpljiv. Sada je sve na njima. Čekamo njihov odgovor – rekao je Brbić.

Čeka se Estonce dva dana.

- Dobro smo prošli u ždrijebu, još ako nam Estonci izađu ususret i prvu utakmicu odigramo na Poljudu, bio bi to pun pogodak! - kaže Brbić.

U slučaju da Estonci ne pristanu na zamjenu domaćinstva alternativa Poljudu je stadion u Dugopolju na kojem bi se u tom slučaju igralo 9. srpnja. Službene europske klupske utakmice već su u Dugopolju igrali Šibenik i Split.

S. A.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 21FirstPrevious[1]2345678910Last