Sport Hajduk

predstavljen

Damir Burić novi trener Hajduka: Velik izazov i ostvarenje sna

predstavljen
Hrvatski nogometni prvoligaš Hajduk u subotu je objavio kako je za novoga trenera imenovao Damira Burića, 50-godišnjeg Splićanina koji već 27 godina živi i radi u Njemačkoj gdje je proveo veliki dio svoje igračke i cijelu dosadašnju trenersku karijeru.

"Najprije se želimo zahvaliti našem dosadašnjem treneru Hariju Vukasu koji je pomogao klubu u izazovnom trenutku i koji je na kraju s momčadi izborio plasman u Europu, što smo postavili za cilj u ovoj sezoni. Hari Vukas će ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi. Što se tiče novog trenera, odlučili smo se za gospodina Damira Burića s kojim smo već duže vrijeme bili u kontaktu i razgovorima. Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni", izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Damir Burić je igrao je Waldhof Mannheim, Ingolstadt, Freiburg i Borussiju Moenchengladbach, trenersku diplomu zaslužio je prestižnoj Hennes-Weisweiler Akademiji u Koelnu, a svoj prvi trenerski posao odradio je u Ingolstadtu gdje je sa 26 godina bio trener-igrač.

Nakon završetka igračke karijere, Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu SC Freiburga, a poslije toga trener u stožeru prve momčadi SC Freiburg u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta. S trenerom Duttom, Burić je nastavio suradnju u Bayeru iz Leverkusena s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka, te konačno u Werderu gdje je također bio prvi suradnik glavnog trenera. Osim iskustva rada u klubovima, Burić je bio u stožeru U-21 reprezentacije Njemačke pod vodstvom Rainer Adriona za EP u Izraelu.

"Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga", kazao je Burić koji će biti predstavljen na konferenciji za novinare u ponedjeljak 1. lipnja na Poljudu.H

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 12FirstPrevious[1]2345678910Last