Sport Hajduk

od prve minute?

Šansa karijere za Ivana Prskala protiv Slavena; Tudor: Može više pomoći od Milevskog

od prve minute?
Šansa karijere za Ivana Prskala, mladi je centarfor iz pogona Hajduka doveden u dopunskoj selekciji, prije dvije i pol godine. Nakon što je bio i u mladim uzrastima, kadetima zagrebačkog Dinama. Znači, put je proveo sličan kao Tomislav Kiš ili današnji kapetan "bijelih" Mario Maloča.

Prskalo bi trebao zaigrati od prve minute u nedjelju protiv Slavena. Koliko je to vjerojatno?

- Moguće je! - za zakopčanog trenera Tudora vrlo znakovit odgovor. Otvara sva vrata.

Prskalo je svoju šansu strpljivo čekao, nakon što je završio juniorski staž prihvatio se kaljenja u B momčadi. Proljetos je bio prvi strijelac juniorske lige Hrvatske, naročito zapažen u pobjedi protiv Rijeke (6:0) u gostima kad su igrali i Bašić i Vlašić i Balić... To je ta družina, on je njihov centarfor i golgeter, a nakon te utakmice na riječkoj Podvornici i Talijani su ga pocrtavali, skauti Palerma, Lazija.

Kako objašnjavate odabir Prskala u odnosu na Milevskoga? Je li Prskalo spremniji, bolje rješenje? A Milevski je dao dva gola prošle nedjelje za B momčad? - pitalo se Tudora.

- Prskalo ih je dao malo više od Milevskoga za "be" momčad! - nije bilo dvojbe za trenera. - Jedino čime sam se u ovom trenutku rukovodio jest da Prskalo može više pomoći ekipi od Milevskog kome će pak dobro doći 90 minuta u Žrnovnici u vidu podizanja forme. Pa da od idućeg kola i Milevski bude s nama u konkurenciji – objasnio je Tudor.
A za Prskala je šansa Koprivnica. Apsolutni je debitant, premda je davao golova u juniorima i bio na pripremama prve momčadi u Turskoj.

Dobiti priliku, broj 21 među prvotimcima, dok su u B timu istodobno i rečeni Milevski, ali i Elvir Maloku (obojica doduše nisu izrazite "devetke") nije mala stvar. Velika šansa i odgovornost.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Ivan Prskalo, rođen 29.ožujka 1995.
Mjesto rođenja: Mostar (BiH)
Središnji napadač, golgeter
Prvi strijelac juniorske lige sa 17 golova
Bio zimus u Antalyji na pripremama prve momčadi

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 7 of 12First23456[7]891011Last