Sport Hajduk

kroz ušicu igle

Petorica nisu iskoristili pruženu šansu protiv Dundalka

kroz ušicu igle
Petorica, uvjetno rečeno novih igrača, alternacija, dobila je svoju šansu protiv Dundalka i ne može se reći da su je iskoristili. Naprotiv. Svi će radije zaboraviti Dundalk i pamtit će ga kao čudo da su se provukli “kroz ušicu igle”.

Ako znamo početni sastav Hajduka kao Stipica/Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, A. Milić – Sušić/Vlašić, Bradarić, Caktaš – Kouassi, Gotal, Maglica, što je tu bilo novo?

Oba beka, zatim zadnji vezni, napadač, te pričuva koji je ušao da se nametne i dokaže kako trener nije bio u pravu što mu u prve dvije utakmice nije dao ni minute.

Ajmo pokušati obrazložiti:

1. Zoran Nižić
60 minuta nije bio loš


Igrač fine tehnike, po vokaciji stoper, ali umije s balunom i za zadnjeg veznog, osvanuo je na desnom beku i sigurno to Tudor vidi po treninzima kao možda upotrebljivo. Čak 60 minuta Nižić nije bio ni loš, ali je kasnije sve upropašteno. Pokus nije uspio.

2. Goran Jozinović
Pogreškom začeo paniku

Povratak dokapetana na lijevog beka, to bi bilo nešto kao najnormalnije, bio je i najbolje ocijenjeni igrač Hajduka prije godinu i pol. No, nije to bio sretan čas, njegova povratna lopta za ...Hobana i 1:1 razigrala je Irce, a Hajduka bacila u okove straha i nečuvene panike. Povratak nije uspio.

3. Mislav Anđelković
Oživljavanje nije uspjelo

Nema tome davno da mu je Hajduk nudio opciju – odlaska, ali se nisu dogovorili. Lani u trenutku dobar, pa je okopnio i nestao s mape. Sad traje faza “oživljavanja”, da pokuša biti dobar kao što se učinio lani u ova doba. Oživljavanje još nije uspjelo.

4. Marko Bencun
Ništa mu nije išlo za nogom

Šjor Pegula naš polako se vraća, ozljede su ga rušile, totalni je rekonvalescent, nije putovao ni prošlog tjedna u Irsku jer ga je “oštetio” trening na umjetnoj travi, pa je pauzirao. A tankoćutne je naravi. Ili mu “rolanje” uspijeva, pa je najbolji na terenu i zabija golove kao da je Marko van Basten ili mu ništa ne ide za nogom. Nastup protiv Dundalka sigurno nije bio ova prva varijanta. Rolanje nije uspjelo.

5. Elvir Maloku
Uronio u letargiju

Čak smo i trenera Tudora javno pitali što je, gdje je Maloku, ponukani pričama kako nije sretan zbog dosadašnje nula minutaže. Lani promoviran u najskuplji eksponat kolovoza (ako Halilović vrijedi 20 milijuna, Maloku vrijedi barem 12; i to smo pisali) samo je uronio u Hajdukovu letargiju i nemoć. Uzlet nije uspio.

Naravno, Hajduk nema luksuz da bi mogao (pro)birati igrače nego ima što ima. I Tudor mora dozirati minutaže. Ima i ona stara: ne bacaj mornare s palube dok si na pučini!
Da rezimiramo: sve ovo ide u rok službe. Ali da petorica na sceni nisu iskoristili priliku – nisu.

Čeka nas mukotrpna sezona. To nije nešto novo. Samo što smo nakon 2:0 u Irskoj pomislili da baš neće biti toliko muke i trpnje. Žalibože splitska tri boda, popravljali bi euro-koeficijent...  


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last