Sport Hajduk

novi igrači Hajduka

Sandro Gotal: Ja sam Dalmatinac, mama iz Zadra, tata iz Slavonije

novi igrači Hajduka
Hajduk je "potpisao" prvu dvojicu nogometaša u novoj sezoni, za njih već znamo, nisu s onog popisa pet-šest želja što se probija u javnost, od Joa sve do Arkorfula, nego su tu već neko vrijeme, uredno treniraju i zapravo - nisu novost.
Sandro Gotal i Josip Vuković, dakle, o njima se radi, stigli su i službeno od jutros u Hajduk, potpisali su ugovore sad kad je oficijelno počeo prijelazni rok, a dolaze sa "čistim" papirima. To je bitno.

Potpisuju na jednu plus dvije godine, pozirali su na terasi Hajdukovih prostorija, s predsjednikom Marinom Brbićem i sportskim direktorom Goranom Vučevićem, nakon obavljenog rituala, kako je i red.

Ugovor na tri godine, ali to je ona jedna uvjetna godina, ako "bijeli" ne budu zadovoljni, razlaz je lako realizirati. No, to na papiru ionako malo znači, svjedoci smo kako se Hajduk brzo razišao i s Bukvom i Iluridzeom, dvojcem koji je stigao krajem kolovoza, a već smo i zaboravili na njih. Dočekani su s puno više pompe nego ova dvojica.

Pa da ne opterećujemo prvi susret s Hajdukovim novim igračima, posebice opet novim "domaćim Austrijancem", nemojmo odmah spominjati - uvjete razlaza. Tu su da se nametnu i to po svemu već dobro rade. Za razliku od potonje dvojice...

Hajdukova struka je zadovoljna s prinovama. Još malo pa će ih smatrati – pojačanjima.

Gotal je dopunska selekcija, uočen, pa praćen, preko menadžera Adriana Aliaja realiziran je njegov dolazak, omladinsku školu je prošao u Austriji, ima austrijsko i hrvatsko državljanstvo, igrao je za Wolfsberger AC iz kojega je i došao u Poljud, ali je prije dodirnuo Horn, Bregenz, Viennu, Austriju iz Klagenfurta/Celovca.

- Ja sam Dalmatinac, mama iz Zadra, tata iz Slavonije, više sam Dalmatinac, nego Slavonac. Navijam za Hajduk oduvijek, igrat ću što mi trener kaže. Prednost mi je brzina... - brzo se predstavio.

- Uklopio sam se, našao već stan – dojam je da je u Splitu već doma.

Dvaput je već nastupio protiv Hajduka, kako za Horn, tako i za WAC, u Antalyji je lako upoznati nove ljude.

Josip Vuković je pak stigao, vratio se iz Dugopolja i nije nov. Bivši junior Hajduka otišao je putem dokazivanja u blizini, ima i on (već) 22 godine, nametnuo se kao rješenje u veznom redu. Hajduk je upro prstom u njega i doveo ga kad ga kuloari baš i nisu spominjali. Uđeš na mala vrata i postaneš – veliko pojačanje!? 

Tri godine je "službovao" u Dugopolju. Kad odeš iz Hajduka, nikad ne reci nikad. I to je već postalo pravilo... 

Dugopolje, Hajdukova "zlatna koka".

SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last