Sport Hajduk

Slaven Belupo - Hajduk 1:1

Bijeli remizirali u Koprivnici, Kouassi strijelac 4000. gola!

Slaven Belupo - Hajduk 1:1
U 28. kolu HNL-a Hajduk je u Koprivnici odigrao neodlučenih 1:1 sa Slaven Belupom.

Gol za bijele je postigao Kouassi, dok je za domačina precizan bio Delić.
Slaven Belupo – Hajduk 1:1 (1:0)

Koprivnica. Gradski stadion. Gledatelja oko 2500.

Sudac Domagoj Ljubičić (Osijek) – 6,5.

Žuti kartoni: Gregurina, Glavica i Bubnjić (Slaven Belupo), te Jakoliš (Hajduk)

Strijelac: 1:0 Delić (24), 1:1 Kouassi (47)

Najbolji igrač: Jean Evrard Kouassi (Hajduk)

Slaven Belupo (4 – 2 – 3 – 1): S. Rodić (7,5) – Purić (6,5), M. Grgić (6), Bubnjić (6), Delić (6,5) (od 71. J. Pranjić -) – Gregurina (6) (od 78. Batarelo -), Čanađija (6,5) – Rak (6), Vugrinec (5,5), Brlek (5,5) (od 55. Maras -) – Glavica (5,5).

Hajduk (4 – 2 – 3 – 1): Blažević (6,5) – Oremuš (6,5), Jonjić (6), Milović (6), Lima (6) – Plazonić (6,5), Milić (6,5) – Kouassi (7,5), Sušić (7) (od 83. Kiš -), Caktaš (5,5) (od 35. Jakoliš 6) – Vuković (6,5) (od 86. Mikanović -).

Iz minute u minutu

1 - Počela je utakmica

1 - Anton Maglica nije mogao, pa se nije ni našao u zapisniku... Dvojica su krenula na put s upitnicima, Sušić i Maglica, budući da je prvi odgovorio pozitivno na test sposobnosti, našao se u sastavu, potonjem treba kvalitetniji oporavak, pa se nije ni skidao u opremu. Kad ne može od prve minute, ne mora biti ni u zapisniku. Tako je Hajduk imao svega 16 igrača, kao nekoć dok se popis nije proširio na osamnaestoricu. Na klupi za pričuve Mišo Krstičević imao je golmana Kalinića, te Mikanović, Jakoliša, Pašalića i Kiša.

2 – dugi prodor Sušića centralno, kroz Slavenovo srce, iznio je balun u velikom stilu dugim koracima, uposlio je Kouassija na desno, ali iza leđa, sa strane i tu je već akcija zamrla, jer su se domaći pravodobno vratili iza lopte.

8 – agilan pokušava biti domaćin, da spere niz poraza od Hajduka; Purić se probio zdesna i ubacio po travi, prizemnu paralelu, klizao je Vugrinec na sastanak s loptom, ali je odklizao sam prema mreži, a lopta se otkotrljala daleko od opasnosti za Splićane.

10 - Vuković je bio zdesna u dobroj prilici, poslužio ga je Kouassi, domaći su reklamirali ofsajd poziciju "crnogorskog remorkera", ali suci ništa nisu označili, igra se nastavila, a onda je Giga oštrim udarcem pogodio Rodića, nije uspio prebaciti domaćeg vratara i od svega ništa...

13 – evo opet Hajduka, Plazonić je kvalitetno pogurnuo loptom Vukovića naprijed u Rodićev šesnaesterac, u šansu, ali je Vuković za djelić sekunde imao "kasno paljenje", kao da to nije očekivao, pa su plavi dresovi stigli prije do lopte.

14 – i još "bijeli", sad Kouassi pravi pometnju domaćima sa svoje desne strane, centrira, pa Purić izbacuje u korner. A iz kornera gužva: iz gužve puca Sušić prema donjem lijevom kutu, a Čanađija raščišćava sa same crte! Uzbudljivo se igra u Koprivnici! Hajduk, čini se, u formi...

21 - Sušić dribla i prolazi kao kroz sir, između dvojice poput jegulje, ali mu je povratna lopta netočna... No, ovo su minute Sušićeve parade.
           
1:0 Delić (24)

24 – Poveo je – Slaven, izborio korner prvi, pa drugi, zaredom, a iz drugog kornera - pogodak. Centrirao je Rak i prvi i drugi put. Namjestio je nišanske sprave, na prvoj vratnici Delić se snašao bolje u skoku od Milovića, pa i Caktaša, Delić im se prikrao i tempiran centaršut Raka glavom sprašio u mrežu, Blažević to nije uspio stići obraniti. Tako je to, Hajduk je napadao, a iz kornera je poveo – domaćin.

26 – Puca Purić iskosa, pokraj gola.

27 – Puca i Kouassi, ravno u Rodićeve grudi, u naručje. Igra se na sve strane.

32 – velika šansa za Hajduk, Kouassi je svih ostavio za sobom zdesna, pa pucao, Rodić odbio, točno na glavu Vukovića, ali je to bila meka lopta, "visoka svića" je padala, pa šut Vukovića glavom premda izbliza nije imao snagu, Rodić je opet obranio. Dvije velike obrane domaćeg golmana, hajdukovci se hvataju za glavu, čupaju kose...

34 – dobro brani i Blažević, reprezentativno, šut iskosa Vugrineca za Šilju je prilika da se dobro rastegne, koliko je dug i širok, "nećeš Vuga..."

35 – uveden je Jakoliš, zamijenio je Caktaša.

37 – Milić sa 25 metara šutira i nije li to konačno 4000. gol Hajduka?! Lopta je prošla Rodića, nastavila prema lijevom donjem kutu, ali... odlazi pokraj stative, u korner. Silvio Rodić se čini nesavla-DIV!

44 – Vugrunec pred Jonjićem, miriše na opasnost, ali je Jonjić kao rutiner, odnosi loptu domaćem iskusniku.

45 – Bubnjić laktom u glavu cilja Sušića, oba su pala, ali nema zla, nema ni kartona; uvijek se u Koprivnici svira "zračna opasnost"!    

46 – Sušić sa čalmom, zapravo s turbanom, odakle je taj naziv – čalma?! Sušić zavijene glave. Turban Sven. Uspomena od Bubnjića, kako bubnja taj Bubnjić. Vidjet ćemo Bubnjića od ljeta u Udineseu kako će se nasaditi laktovima na talijansku serie A.

1:1 Kouassi (47)

47 – Goooool, 4000. hajdučki prvenstveni gol "ide" u Bjelokosnu obalu, pripada Obali Slonove Kosti: strijelac – Žan Kvasina, tj. Jean Evrard Kouassi i onda četiri salta je napravio pred Torcidom za 4-tisućiti pogodak, kakvo slavlje, cirkus! Počeo je akciju Vuković, dodao raspoloženom Sušiću koji je izvrtio čuvare i topovski pucao, Rodić je odbio u gredu, Sušića neće 4000. gol, ne ljubi ga, ali hoće Žana, on je prihvatio odbijanac i sprašio ga iza leđa Rodića – zasluženih 1:1! Ivan Kvasina Drogba, to je puni naziv sretnog strijelca, prvijenca i jubilarca!

49 – Vugrinec časti, samo stativa, vratnica, izbliza Šiljo je već bio "uslikan" i gledao je, ispratio loptu pogledom u ...ništa... Kakva sreća.

51 – frenetično uzvraća "majstor s mora", Giga driblinzima stiže do pred samog Rodića, pita ga gdje će (mu) pucati, ali ga je Rodić "omađijao", ušao u šut i to je nova sjajna obrana domaćeg vratara!

63 – topovski Plazonić iz pozadine, Rodić je opet div. Nesavladiv...

66 – šansa Delića, izbliza, slabo je zahvatio loptu. Pršti na obje strane. Minutu prije spašavao je i Milović, uklizavao je na maski, glavom, nisko..

69 – Rodić brani Sušiću, opet topovski pokušaj "bijelih" izvan 16 metara, ali je div na branci Slavena, odbio je loptu za spontan uzdah i aplauz publike!

80 – ritam je splasnuo, ipak su se akteri "potrošili", pa se utakmica nekako mirno, odnosno mirnije privodila kraju...

85 – Blažević je siguran na odbijeni, "šporki" šut Glavice, nije se dao iznenaditi...   

90 - Kraj utakmice

S. ALFIREVIĆ, CROPIX

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 36FirstPrevious[1]2345678910Last