Sport Hajduk

mercato

Parma zove i Antonija Radoševića!; Brbić: Čekamo, bit će, valjda, nešto

mercato
Parma je očito žestoko zagrizla za Josipa Radoševića, ne predaju se i žele ga pošto-poto uzeti pred očima Napolija. U tome svjetlu stiže i informacija kako Parma, s ciljem da Josipa privoli na dolazak, nudi ugovor i – njegovu bratu Antoniju!

Navodno bi Talijani starijega brata Radoševića "parkirali" u jednog od trećeligaša, nadaju se kako će time udobrovoljiti obitelj Radošević na dolazak pod njihove skute.

Talijani spominju i da se se u igru za mladog hajdukovca ponovo uključio i Udinese...

Od Turske do Italije i natrag, glavna je nogometna tema - Josip Radošević! Mislimo naravno na naše nogometne krugove.

Zujo je glavna tema o kojoj se priča u kuloarima priprema "bijelih", iščekuje se odluka... Navodno je sasvim blizu Napolija sa čime je upoznat predsjednik Marin Brbić (na razgovorima u Zagrebu), premda pismene ponude još uvijek nema u službenom tragu. Možda i zbog toga u Poljudu nisu ispoljili pretjeranu nervozu, znajući da je Napoli ozbiljna opcija, premda se Radošević poigrava s nervima svih zajedno.

Mogao je s Parmom odmah sve riješiti, igrao bi u pravom klubu (makar se u njemu eto, ne vidi!?), a Hajduk bi inkasirajući 3,3 milijuna eura riješio sve probleme do ljeta. I financijski fair-play UEFA i neugodna pitanja nogometaša "a kad će nama koja plaća sjesti na račun".

Čeka se Radošević, čeka se Napoli. Josip bi volio u Napoli, misli da je to grad za njega, Vezuv, temperament, ludnica, baš ga briga što je Mareka Hamšika i Edinsona Cavanija dosad barem triput orobilo i opljačkalo. On bi sve to stoički podnsio, samo da ode u Napoli, Napulj grad iz snova. O sole mio. Lovu na sunce.

Vjera u Boga i Josipa, to je hajducima u Antalyji preostalu.

- Je li se Radošević prodao? - pitaju nas, a mi pitamo njih.

Radošević ne silazi s usana. Možemo zamisliti kako je tek Brbiću... Što da kaže igračima, a što Platiniju...

Hoće li Radošević u Parmu? Diže li Napoli ponudu? Ili, stiže li i Zujo u Tursku, na pripreme s ostalim hajdukovcima? Pitanja je puno, a Bog zna koji je pravi odgovor? 

A Radošević je ujutro po rasporedu odradio trening na Poljudu. Smijao se, zabavljao, nije se doimao kao mladić pod pritiskom ispred kojega je odluka koji će mu iz temelja promijeniti život. Za momka od 18 godina svakako je teško tek tako, preko noći, spakirati kofere i zaputiti se u nepoznato. Pa makar i takav njegov potez spasi klub koji je na koljenima, pritisnut financijskim dugovima.

No, eto, Radošević važe, čeka i sam, izgleda, odgovore.

A dok Radošević trenira i čeka u koji će se avion ukrcati, predsjenik Hajdukove uprave Marin Brbić razbija glavu kako okončati taj posao.

- Nema još ništa novo, čekamo. Danas je subota, sutra nedjelja... Bit će, valjda, nešto - kazao nam je Brbić.

S druge strane Jadranskog mora talijanski kolege novinari zabavljaju se svojim varijantama priče. U jednoj od novijih opcija spominju i kako bi Radoševića Parma i Napoli mogli kupiti - zajedno!?

- Svašta! Mislio sam da ste vi, naši novinari, opasni, ali ovi talijanski... Vi ste dječija igra prema njihovim idejama - smije se Brbić.

U Italiji, međutim, pojam suvlasništva nije stran. Česta je takva vrsta ugovora s igračima, te se onda klubovi dogovaraju gdje će igrač nastupati u određenoj sezoni. Vijest o spomenutoj ideji donosi La Gazzetta dello Sport, a za sada se ne zna u kojem bi klubu Radošević igrao ovoga proljeća.

No, za pretpostaviti je da bi to bila Parma, ipak je riječ o nešto slabijoj momčadi u kojoj bi imao više prostora. Talijanski mediji pišu kako je Napoli svoj prijelazni rok, što se tiče prve momčadi, već zaključio, a Radošević bi im bio igrač za budućnost.

S. ALFIREVIĆ, P. SMOLČIĆ, T. BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 71FirstPrevious[1]2345678910Last