Sport Hajduk

‘White boys’ transparent sa zastavom konfederacije izvor velikih sumnja

UEFA zabranila "južnjačku zastavu" na Poljudu

‘White boys’ transparent sa zastavom konfederacije izvor velikih sumnja

Sporni transparent White boys, s južnjačkom zastavom ipak je provokacija i UEFA smatra da je to neprimjeren, gotovo rasistički sadržaj – informirali su nas pri Međunarodnoj komisiji HNS-a, dobivši naputak od UEFA.

Podsjetimo, rečeni natpis prijavio je sudac Ivan Bebek u zapisnik s utakmice Hajduk – Slaven Belupo, što je potom stiglo u kancelariju Udruge prvoligaša kod povjerenika Josipa Breznija koji je pitanje proslijedio kod nadležnih, pa se lavina zakotrljala sve do UEFA i natrag...

Dakle, White boys s prepoznatljivom zastavom američke konfederacije više se ne bi smjeli pojavljivati na tribinama!

Podsjetimo, Ivan Bebek, nogometni sudac međunarodnog ranga, unio je u zapisnik s utakmice Hajduk – Slaven Belupo (3:1) primjedbu na transparent sa strane Hajdukove publike, White boys, s američkom tzv. južnjačkom zastavom. Nosi li to u sebi primjese rasizma, pita se Bebek službeno u zapisniku, uz preporuku da se ta nedoumica ili problem riješe kod nadležnih u Udruzi HNL.

U trenutku prije utakmice poželio je i da se sporni transparent skine, ukloni s tribina, ali je u dogovoru s redarima i osiguranjem odustao od te nakane, da ne bi nastalo povuci-potegni.

Odlučio se Bebek za umjerenu varijantu, pismeno službeno upozorava na rečeni transparent, pa će se odgovorni po tom pitanju odrediti. Bebek nam je objasnio kako su FIFA i UEFA sucima i službenim osobama dale ilustrirani naputak sa spornim znamenjima što se u ime proklamirane oštre borbe protiv rasizma nipošto ne bi smjeli naći oko sportskih borilišta.

A u toj „slikovnici“ je navodno i američka zastava tzv. konfederacije, zaštitnice robovlasničkog društva i rasne segregacije.

slaven alfirević

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last