Sport Hajduk

brazil

Sergije Krešić: Polako, priše samo lopovi i loši toreadori!

brazil
Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić i Fredi Fiorentini vratili su se s radnog posjeta Brazilu, točnije čelnicima novog prvaka Brazila, Fluminensea iz Rio de Janeira.

Što su točno radili u Brazilu javnosti bi mogli kazati sutra. Špekuliralo se proteklih dana kako 'bijeli' na brazilskome tlu traže napadača.

No, teško je povjerovati kako takve priče drže vodu, jer krpaju na Poljudu i za tekuće obveze (mislimo pri tome i na račune za vodu), a kamoli da dovode igrače iz brazilskog prvaka.

Iz istog onog Fluminensea iz kojeg jedan Chelsea dovodi 18-godišnjeg Wallacea. Sad da bi se Hajduk našao u toj priči, u utrci s Chelseajem i sličnima... Teško.

No, kaže nam Sergije Krešić...

- Posao na koji nas je poslao predsjednik Brbić smo odradili. No, nije u redu da ja otkrivam detalje u novinama, postoji meni nadređeni (Brbić, nap. a.) i ja poštujem hijerarhiju te tek njemu trebam podnijeti izvještaj – kazao nam je Krešić.

A to će se dogoditi u četvrtak, jer Brbić je jučer još ostao u Zagrebu nakon proslave stotog rođendana Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon što on dobije izvještaj iz Rija, znat će se nešto više o posjetu Fluminenseu.

Nije tajna, pak, da je Fredi Fiorentini u odličnim odnosima s predsjednikom kluba Peterom Simsenom iza kojega je u izborima za predsjednika Fluminensea stao Celso Barros, vlasnik Unimeda, velike medicinske tvrtke koja je i glavni sponzor novog brazilskog prvaka.

Ali, da špekuliramo kako će Unimed postati sponzor Hajduka bili bi slično kao da Wallace umjesto na Stamford Bridgeu u veljači istrči u Koprivnici kontra Slaven Belupa.

Pričekajmo, dakle, Krešićev raport Brbiću, a potom i nekakve službene informacije.

A kako smo već javili sportski direktor Sergije Krešić polako oko sebe slaže ljude kojima vjeruje. Ljude s kojima će Hajduk po njegovoj viziji imati bolju budućnost. Njegova najnovija akvizicija na mjestu koordinatora Omladinske škole Hajduka je Nenad Pralija.

- Nema sumnje da je izvanredno pojačanje za nas. U stručnom štabu i u sportskom dijelu – kazao nam je bez zadrške Krešić.

Potom je i nabrojio njegove prednosti, osobine koje ga čine važnim dijelom Hajdukove struke.

- Netko tko je bio Hajdukov igrač, reprezentativac, čovjek koji je igrao u inozemstvu, a potom bio i uspješni sportski direktor Splita... Pralija ima toliko puno kvaliteta da ne dvojim kako je prava osoba za ovaj posao. Jedan od mojih zadataka je oko sebe okupiti najmarljivije, najsposobnije i najspremnije ljude da se posvete svom poslu. Nema sumnje da je on tu.

On će biti koordinator Omladinske škole. Što su točno njegovi zadaci?

- Kad se okupe kvalitetni ljudi, najmanje je važno koje ćemo ime dati nekoj funkciji. Važno je da rade svoj posao. I dalje tražimo osobe kako bi se mogli pojačati na sportskom dijelu. Siguran sam da ih u splitskom okružju ima i da ćemo ih pronaći i angažirati.

Znači, bit će još imena. Idemo s jedan vodoravno, a novo idealno ime je...?

- Nikad nema idealnog u balunu. Ali uvijek se može više i Hajduk može i mora tražiti poboljšanja. Kad je počelo prvenstvo pratio sam Slobodnu Dalmaciju iz Španjolske i pisalo se u stilu 'samo da ne ispadnemo iz lige'. Kvalitenim radom i profesionalnim odnosom došli smo do toga da razmišljamo o mnogo većim ciljevima.

Pralija je na mjestu sportskog direktora pokazao zube Hajduku kada je doveo Križanca kojeg je istovremeno mamio i Hajduk.

- U Hajduku smo 'mi', nisam 'ja'. Tu je grupa ljudi, najvažniji je cilj, a najmanje važno tko ga je postigao. Na poslu s Križancem i nekim drugim poslovima se on dokazao kako je jedan od glavnih kreatora uspjeha RNK Split, ali da nije bilo sprege s vlasnicima i ostalima, ništa od toga ne bi bilo. Veliki rezultati su posljedica rada puno ljudi.

Kad ćemo saznati još neko novo ime?

- Polako, u Španjolskoj imaju izreku kako priše samo lopovi i loši toreadori!

P. SMOLČIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 29FirstPrevious[1]2345678910Last