Sport Hajduk

s hajdukom dogovorio raskid ugovora

Asanović je pred potpisom ugovora za francuskog prvoligaša Valenciennes

 s hajdukom dogovorio raskid ugovora
Antonio Asanović, nekoć junior Hajduka, član stobrečkog Primorca kao prateće momčadi "bijelih" koji je nekidan na Arbitražnom sudu HNS-a ishodio raskid ugovora s Hajdukom što mu je vrijedio do lipnja 2013. godine – pred potpisom je ugovora u Francuskoj, za Valenciennes!

Dapače, informacije nam kazuju kako je mladi Antonio otputovao u Valenciennes na potpis ugovora, nakon što je prethodno, prije otprilike mjesec dana proveo već neko vrijeme, dva tjedna u kampu francuskog prvoligaša gdje je i trenirao. Rekoše mu u Valenciennesu da se vrati "sa čistim papirima", pa sad kad je dobio raskid ugovora s Hajdukom može se očekivati potpis na ugovor u novom klubu!

U Hajduku očito s njim više nisu ozbiljno računali čim se našao na popisu onih s kojima su htjeli i trebali sklopiti nagodbu. Nema tome nekoliko dana da smo naveli kako su na popisu onih koji su se nagodili Roko Španjić, Ante Režić, Ante Petričić, Joško Parać, Petar Šimić, te – Antonio Asanović. Prva petorica su dobila određene zaostatke, Antoniju je bio interesantan – raskid ugovora. Pošteno. I sad stiže vijest kako je pred potpisom za Valenciennes.    
Antonio je inače sin slavnog hajdukovca, reprezentativca i klupskog dioničara (1,01 posto) "bijelih" Aljoše, koji je trener u stožeru Slavena Bilića, najprije godinama u hrvatskoj reprezentaciji, a u zadnje vrijeme u moskovskoj Lokomotivi.

Antonio, rođen 9.kolovoza 1991. godine, prošao je omladinsku školu Hajduka, odlikuje se prije svega, rekli bismo, 'očevom dugom loptom koja ima oči'... Prethodno se dovodio u kontekst probe u Monacu, a prije dvije zime probao je u redovima Varteksa doći do prvoligaške prigode, odradio je s Varaždincima Samira Toplaka dio priprema u Turskoj, u Antalyji, a kasnije je redovito i uspješno igrao za stobrečki Primorac Davora Mladine, najčešće na poziciji stopera, kad je druga momčad Hajduka iz treće preskočila u drugu ligu.

Do prave prigode u Hajduku nikad nije došao, "bijeli" su s njim raskinuli, a sad bi mjesto pod nogometnim suncem mogao naći u Francuskoj. Valenciennes, gdje su ga pozvali i gdje je otišao nakon probe (da dođe sa svim papirima!) nije bilo tko, trenutačno su čak šesti u Le Championnatu, gdje su na vrhu Paris St. Germain, Toulouse, Marseille...   


SLAVEN ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 11FirstPrevious[1]2345678910Last